Vágólapra másolva!
Egy korábbi könyvismertető cikkünkben két mesekönyvet és egy nagyobb diákoknak szóló ismeretterjesztő kötetet mutattunk be. Utóbbiból lehetett nyerni is két példányt.
Vágólapra másolva!

A kérdés így hangzott: "Ki volt a munkácsi hős?"

A korrekt válasz: Zrínyi Ilona - aki 1688 januárjáig derekasan védte a várat, annak ellenére, hogy a katonáknak már nem tudtak fizetni, a készletek erősen megcsappantak, majd végül a lőszer is elfogyott.

A 100 állomás - 100 kaland újabb kötete a labancok elleni küzdelemről szól, Kuruc kor címmel. A látványos rajzokkal illusztrált kiadvány lapozgatása során a tizenéves gyerek bepillantást nyerhet a kor eseményeibe, kvízkérdésekkel tesztelheti tudását, sőt kézügyességét is próbára teheti, ha megvalósítja a feladatokat: van például tipp arra, hogyan készítsük el a Rákóczi-szabadságharc zászlaját hurkapálcikával és kartonlappal. Nem csak a gyerek számára hasznos a kiadvány, jól jön annak a felnőttnek is, aki tévés műveltségi kvízbe jelentkezett, de akinek már megkopott a memóriája, mivel már régen érettségizett.

Több helyes válasz érkezett, a sorsolás során a szerencse pedig Harnisch Kingának és Szabó Magdolnának kedvezett. A nyerteseknek gratulálunk, a könyvet postán kapják meg.