Öngyilkos lett Diana hercegnő bátyja

Vágólapra másolva!
A tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnő mostohatestvére minden feltételezés szerint öngyilkos lett hétfőről keddre virradó este - adta hírül a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A 49 éves Adam Shand Kyddet holtan találták egy kambodzsai vendégházban. A fővárosi rendőrség jelentése szerint a férfi holttestét kedden este fedezték fel Phnom Penh vöröslámpás negyedének egyik luxusszállójában.

Egy helyi mentős, Yim Mongul elmondása szerint a holttestet több helyen is kék foltok borították, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a férfival gyógyszer-túladagolás végzett.

A rendőrség gyanúja szerint Kydd altatószerekkel adagolta túl magát, ezt megerősíti, hogy a férfi a halálát megelőző napokban folyamatosan fejfájásra panaszkodott, és alvási zavarokkal is küzdött.

Adam Shand Kydd édesapja és Diana hercegnő édesanyja 1969-ben házasodtak össze, de rá tizenkilenc évre elváltak, mivel a férfi elhagyta Diana anyját egy másik nő miatt.

Diana mostohaöccsének, Adamnek már korábban is voltak függőségi problémái. 1988-ban elvonókúrán is volt, feltételezhetően régóta tartó alkoholfüggőségét próbálta legyőzni.

Adam egyébként írással is foglalkozott. 1984-ben jelentette meg első könyvét Happy Trails címen, mely drogárusokról és az utcai életről szólt. Amikor a könyv megjelenése után megkérdezték, hogy fogyaszt-e kokaint vagy heroint, válasza egyértelmű volt: "Szerintem a droghasználat őrültség."

A nyolcvanas években Shand Kydd rendszeres résztvevője volt a londoni éjszakai életnek, de a sajtó nem nagyon foglalkozott a személyével.

Diana édesanyja most már egyedül él egy skót szigeten, és a hírek szerint nemrég ismeretlen okokból kórházba szállították.

Az asszony a harmadik gyermekét veszítette el: elsőszülött fia, John születésekor hunyt el, Diana hét évvel ezelőtt, 36 éves korában halt meg, Adam, a mostohafia pedig 49 éves volt.