David Beckham íróként is sikeres

Vágólapra másolva!
David Beckham bebizonyította, hogy nemcsak a futballpályán képes kiemelkedő sikerekre: nemrégiben megjelent önéletrajzi könyve minden korábbi eladási rekordot megdöntött, és ezzel kiérdemelte, a British Book Awards különdíját.
Vágólapra másolva!

A futballsztár önéletrajzát minden idők leggyorsabban fogyó könyvének választotta meg a szövetség. Beckham, aki vélhetőleg inkább ahhoz van hozzászokva, hogy róla írjanak, mint hogy ő ragadjon papírt és tollat, el volt ragadtatva a hír hallatán.

Forrás: MTI Fotó - Denis Doyle
Forrás: MTI Fotó - Denis Doyle

A My Side című könyvből eddig hozzávetőleg egymillió példány fogyott, és már az első héten több, mint százezer példányt adtak el belőle, ami abszolút rekordnak számít Nagy-Britanniában.

"Mikor elkezdtem írni az önéletrajzomat, nem is gondoltam volna, hogy a könyv eladási rekordokat fog megdönteni" - mondta Beckham. "Egyszerűen csak el akartam mesélni a történetemet".

A British Book Awards odaítélőit annyira lenyűgözte a könyv váratlan sikere, hogy elhatározták: új kategóriában ismerik el a nem mindennapi teljesítményt. A művet a nagy presztízzsel bíró "Év könyve" kategóriában is jelölték, de ezt a díjat végül Lynn Truss Eats, Shoots & Leaves című könyve nyerte el.