Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szex és a város - Készüljenek fel!

Vágólapra másolva!
Valentin-napi történet következik. Készüljenek fel! Ilyen őszintén intő módon kezdődik Candace Bushnellnek a New York-i elit életét bemutató regénye. A könyv persze túlmutat a legszebb, leggazdagabb és legsikeresebb metropoliszlakók portréján, és elénk tárja a szereplők divatból is álcázott elégedetlenségét - és sok esetben dekadenciáját. A szereplők nem Bushnell képzeletének művei: álnevekkel ellátott valós személyek ők, akik között a csábos írónő forgolódott, és akikről két éven át minden héten glosszát írt a New York Observerben. Ezek az írások szolgáltatták a könyv alapját. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Sam Sloan Home PageAz ember azon kapja magát a könyvet olvasva, hogy nem tudja eldönteni, szappanopera közepébe csöppent-e, vagy egy szociológiai tanulmányt olvas - randevútippekkel mindenesetre el van látva az olvasó. Hogy ezeket a tippeket, illetve a történetekből levont tanulságokat mennyire tudja majd a magyar olvasó hasznosítani, nos, az már más kérdés. Az amerikai közönség biztos, hogy jobban tudott azonosulni a szereplők problémáival, ezért is lett a könyvből nagy sikerű sorozat az Egyesült Államokban, Sarah Jessica Parker főszereplésével. Végeredményben viszont a nők és férfiak a világon mindenhol ugyanazokkal az alapproblémákkal küzdenek.

A könyv cselekménye a csillogó manhattani bárokban és a tengerparti luxuslakásokban játszódik, karrierista szereplők első ránézésre sekélyes életével. Minden újabb fejezettel közelebb jutunk a könyv alaptételéhez, és újabb embertípusokkal ismerkedünk meg a felső tízezer világából. Ilyen például az a két magányos férfiú, akik - talán heccből - csúnyácska hölgyekkel randevúznak. Az eredmény nem is olyan meglepő: a két férfi szépen lassan beleszeret a két hölgybe, de kapcsolatuk eleve halálra van ítélve, mert a férfiak képtelenek elkötelezni magukat. Az otthon unatkozó háziasszonyok pedig csak ábrándozni tudnak arról, hogy milyen is lehet szinglinek lenni.

Rendelje meg!

243 oldal, 1416 forint. Kiadó: GABO.


Candice Bushnell: Szex és New York


Szex és New York

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről