Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szabó Magda megtöri a hallgatás csendjét

Vágólapra másolva!
Tizenkét év után új kötettel jelentkezett Szabó Magda; Für Elise című életrajzi  regényének első részét csütörtökön mutatják be Budapesten, az Európa Könyvkiadó Könyvesházában.
Vágólapra másolva!

Szabó Magda soha nem írt, nyilatkozott egyetlen sort, egyetlen mondatot sem életének ifjú koráról. Teljes visszavonulása előtt úgy érezte, szembe kell néznie az évekkel, meg kell törnie a hallgatást. Kétkötetes életrajzi regényét dedikálással egybekötött felolvasáson mutatja be. Az írónő - akit a napokban köszöntöttek 85. születésnapja alkalmából - részleteket mutat be új regényéből, majd dedikálja kötetét - tájékoztatta a kiadó szerdán az sajtót. Az ajánló szerint "az író szomorúan szabaddá vált ahhoz, hogy végre elkezdje kétrészes életrajzi regénye megírását. Hogy az életregénynek, miért az a címe, amelyről okkal hihető, Beethovent vagy korát idézi, egyszerű magyarázata van: a parányi mestermű szöveg nélkül készült, a két érdekelt, a mester és Elise nyilván tudták, mit beszélnek a hangjegyek, mi csak találgathatjuk, pedig a dallam mond valami határozottat, amely szóval, beszédben rekonstruálható"

left"Egyetlen tanúja önmagának, családját behörpölték a temetők, senki érzékenységét nem bánthatja már nyíltságával."http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=57508%26tag=10Rendelje meg Szabó Magda önéletrajzi regényét

Mint Szabó Magda írta: Én úgy éreztem, Beethoven azt kérdezi fiatal magamtól: "Mit felelsz, ha választ kér a Kor? Hallgatsz? Vagy szólsz? Én szóltam: egy teljes írói életmű igazolja vissza. Az első rész az érettségiig követi nyomon Szabó Elekék lánya életútját, míg a párhuzamosan készült-készülő folytatás a második világháború kitörése pillanatában fejeződik be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről