Harry Potterrel hirdetik az Úr igéjét

Vágólapra másolva!
Az evangélikusok által démonizált Harry Potter-történetek vallási felhasználására szólította fel a papokat több befolyásos katolikus egyházi személyiség is. Meglátásuk szerint a mese kiválóan alkalmasak a jó és a rossz gigászi harcának megjelenítésére.
Vágólapra másolva!

Nem is olyan régen még arról cikkeztek az újságok, hogy az Evangélius Egyház démoninak bélyegezte a Harry Potter-történeteket, mivel azok szerinte az okkultizmust dicsőítik, ráadásul összezavarják a gyermekeket. Emellett a több mint 90 millió példányban elkelt epizódokat Európa és Amerika számos katolikus közössége támadta, pogánynak és istentelennek nevezve azt. Éppen ezen indokkal utasította vissza az egyház a Canterbury katedrális felhasználására érkező kérelmet az első Harry Potter-film helyszíneként.

Később azonban Canterbury érseke "jó mókának" és "értékes dolgozatnak" nevezte a filmet. Nyilván ebből is merítették a bátorságot egy frissen megjelent, az egyház belső köreinek szánt katolikus kiadvány szerkesztői, akik szerint a regények "arra késztetik az olvasót, hogy újragondolják viszonyukat az önző fizikai világhoz és a keresztény értékekhez, mint a valóság, a szeretet és legfőképpen az önfeláldozás." Éppen ezért melegen ajánlják az egyház papjainak, használják fel a történeteket a katolikus elvek illusztrálására. Meglátásuk szerint "a keresztény hagyományok része, hogy a kortárs irodalmat beépíti tanaiba…. Harry figurája pontosan olyan, mint a mai világ tipikus lakójáé, a társadalom legalján, mellőzve éli az életet, de van sorsa és ezt egy másik világban is tudják. Olyanok, akik maguk közé is szólíthatják."

Vásároljon be Harry Potterből!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=HARRY+POTTERHarry Potter lexikonhttp://www.i2k.com/~svderark/lexicon/

A második részt, a titkok kamráját novemberben mutatják be az Egyesült Államokban, a rendező, Chris Colombus a harmadik rész direktori munkáit már nem vállalta el. A Harry Potter és az azkabani fogoly az ítészek szerint Joanne K. Rowling legizgalmasabb és legjobban megírt könyve az eddigi regényfolyamból. Vérbeli krimi, melynek főalakja Sirius Black, akit tömeggyilkossággal gyanúsítanak, mikor megszökik a börtönből. A film forgatása jövőre kezdődik, 2004 nyarán kerül a mozikba.