Vágólapra másolva!
Fábri Péter húsz éve nem jelentetett meg olyan terjedelmesebb szépprózai művet, mint a most kiadott Titkos könyv. Az egy önéletrajzi epizódot feldolgozó kisregényen érződik: nagy tehertől szabadult meg az alkotó, amikor kiírta magából a húsz évvel ezelőtt történteket.
Vágólapra másolva!
Fábri Péter honlapjahttp://www.szinhaz.hu/fabripeterA Fekete Sas kiadó honlapjawww.feketesas.huMerre vagytok jó könyvek?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=4385

A történet szerelmi vonatkozású. A regény alaphangulata az elvarázsolt, a misztikus elemekre fogékony szerelmes férfié, aki minden apróságot, véletlenszerű egybeesést égi jelnek vesz. Majd' mindenkinek van legalább egy olyan elsöprő lendületű kapcsolata, amelynek varázslatos fényénél lényegesnek látszanak máskor kinevetett összefüggések. A regény életszerű, hiszen süt belőle a kezdődő szerelem e tudatmódosító hatása.

Ha a történet nem lenne egyben tragikus is, könnyen mondhatnánk: banális dolog ez. Mivel azonban az, elnézhető, hogy a szerző évekkel később is csak ugyanabból a módosult tudatállapotból tud közelíteni a történtekhez.

Rendelje meg!

214 oldal, 1710 forint. Kiadó: Fekete Sas.


Fábri Péter: Titkos könyv (49 nap)




A Titkos könyv (melynek alcíme 49 nap) Fábri Péter ritka prózai köteteinek egyike. Az évtizedek során a költőként és regényíróként indult Fábri egyre inkább dalszövegíró és színházi ember (dramaturg, librettószerző, fordító) lett, miközben számos szakmai szervezet (Artisjus, Nemzetközi Színházi Intézet) vezetőségi tagja is.