Miért színlelnek orgazmust a nők?

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a nők 70%-a (a férfiak 25%-a) vallotta be, hogy élete során színlelt már orgazmust. Hogy mi lehet a dolgok hátterében? Nos, ezt próbáljuk most megfejteni.
Vágólapra másolva!

Miért színlelünk?

Esetleg azért, mert nincs kedvünk a szexhez, de nem akarjuk megsérteni a párunkat. Talán türelmetlenek vagyunk egy hüvelyi orgazmushoz, de az is lehet, hogy sosem éltünk át ilyet, csak nem mertük felvállalni.
A legelterjedtebb álcázások: a gépies nyögés, a hüvelyizom nem periodikus összehúzódása. Ezen kívül buktató még, ha a kiadott hangok nincsenek összhangban a dolgok menetével és a légzés egy másodperc alatt visszaáll az izgalmi állapot után.

Persze ha egy férfi a fentiek valamelyikét tapasztalja kedvesénél, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hölgy be is csapja. Mivel minden nő más és más, az orgazmus is különféleképpen jelentkezhet. Ugyanakkor akadnak olyanok is, akik annyira tudatában vannak a gyönyörcsúcsa érzésnek, hogy partnerük sosem jön rá, hogy mikor volt jó és mikor nem.

A szexuális forradalomnak köszönhetően a nők végre beszélhettek az orgazmusról, kinyilváníthatták véleményüket a szexualitással kapcsolatban, s ez óriási megkönnyebbülést hozott számukra. Míg korábban szégyen volt, ha egy nő élvezte a szeretkezést, ezután szabadon hirdethették a szexet, mint gyönyörforrást. Talán itt rejlik a megoldás kulcsa, hiszen az élvezet nem minden nőnek adatott, adatik meg. Mit tehet az, aki nem tudja, mit is kellene éreznie? Megjátsza magát, s ezzel nem csak partnerének hazudik, de önmagát is álltatja.

Nézzük akkor az okokat részletesebben, ami miatt egy nő színlelhet.
- Nem tudja milyen érzés az orgazmus. Léteznek olyan nők, akik soha az életében nem érik el az orgazmust, így egy kis bizsergésre felidézik és előadják a filmeken látott viselkedési módokat.
- Nem akarja megsérteni partnere egóját. Bár elmondható, hogy a szeretet is motiválja a nőket abban, hogy elhitessék párjukkal nem létező orgazmusuk tényét, de valljuk be, az erősebb nem tagjai nehezen viselik, ha partnerük hangot ad kielégületlenségének. Egyetlen férfi sem szereti, ha kétségbe vonják szeretői képességeit.
- Mert a férfiak azt hiszik, hogy az együttlétben az orgazmus a legfontosabb.
Lehet, hogy egy nő akár kétszer háromszor is kielégül egymás után. Ez akár több napon keresztül is előfordulhat. Máskor azonban egyetlen egy orgazmusközeli állapotot sem ér el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem élvezi a szeretkezést.