Rendszeres fitnesz: jobb szex

Vágólapra másolva!
Amerikai kutatók nemrégiben közölték: találtak még egy meggyőzően jó okot a kondizásra. Elsősorban férfiak figyelmébe ajánlják, de állításuk szerint tulajdonképpen mindkét nem képviselőinek jót tesz. A testépítés vagy fitnesz szerintük nem csupán egészségmegőrzési szempontból vagy látványos izomkolosszussá válás okán hasznos: a szexuális vonzerőt és magát a teljesítményt is jótékonyan befolyásolja.
Vágólapra másolva!

Egy arkansasi egyetem felmérésének eredménye önmagában még nem nevezhető bámulatba ejtő újdonságnak: ki ne gondolná magától is, hogy a rendszeres edzés javítja az állóképességet, és segít elégedettebbnek lenni, jóban lenni önmagunkkal. Ennek egyenes következménye is lehet, hogy jobban teljesítünk az ágyban és hogy szexuálisan is vonzóbbnak találnak minket. Arra viszont eddig még nem volt semmiféle tudományos bizonyíték, hogy van-e a fitnesznek közvetlen jótékony hatása a szexualitásra.

Az egyetem egyik fiatal kutatónője közel négyszáz sportolót kérdezett meg. Az eredmény természetesen azt mutatta, van közvetlen kapcsolat a formába lendülés és a szexuális vonzerő, illetve teljesítmény javulása között. A felmérés ennek ellenére nem mutatott teljesen egységes képet: különösen azért, mert nem egyforma eredményekről számoltak be a megkérdezett férfiak és nők.

Azok a férfiak, akik hosszabb ideje és minden nap gyúrtak, és lassan kezdtek elégedettek lenni kisportolt testükkel, többnyire legalábbis szexistennek képzelték magukat, mind szexuális vonzerejüket, mind pedig hálószobabeli teljesítményüket illetően. A naponta kondizni járó nőknek viszont csupán 63 százaléka mondta azt, úgy látja, minimum átlagos vagy inkább átlagon felülien vonzó és jó az ágyban, mióta minden nap edz.