Szexvonal az autópályán

Vágólapra másolva!
Szexvonallá alakultak át tévedésből - és átmenetileg - az amerikai Oklahoma szövetségi államon átvezető autópálya ingyenes segélyhívó telefonjai. A szexvonalra irányított készülékek így már persze se ingyenesek nem voltak, se segítséget nem nyújtottak a bajba jutott autósoknak.
Vágólapra másolva!

A hibát a közlekedésrendészeti hivatal követte el. Minden autósnak kiküldtek egy levelet az oklahomai autópályán újonnan üzembe helyezett, kártyával működő, ingyenes telefonos segélyhívó rendszer használatáról. Egy számot viszont rosszul tüntettek fel a levélben: a segélynyújtó állomás hívószámát. Az csak a véletlen műve, hogy a tévesen közölt szám egy szexvonallal azonos.

Így történt, hogy ugyancsak leesett az álla mindazoknak, akik az autópályán műszaki vagy egyéb segítségre szorulva használni próbálták az új telefont. Nyomban kiderült, hogy a vonal egyáltalán nem ingyenes - percenként 2,99 dollárba kerül - ezért a summáért azonban magányos háziasszonyok vagy zsebpénz-kiegészítésre vágyó diáklányok jelentkeztek a vonal másik végén, a defekt kijavítása helyett dévaj ajánlatokkal kecsegtetve a meglepett telefonálókat.

Mint a közlekedésrendészet szóvivője elmondta, a hibát hamar megszüntették, s az új számról szintén levélben tájékoztatták az autótulajdonosokat.
"Remélhetőleg ezúttal nem történt hiba. Mi ugyan kevésbé vagyunk izgalmasak, de valóban segítünk a bajba jutottaknak" - tette hozzá.