Telt leányok, ne sírjatok!

Vágólapra másolva!
A 21. század nőideálja vékony, kismellű, modellalkatú. A kifutókon és a reklámokban legalábbis ők a női szépség megtestesítői. Vajon azért válhattak azzá, mert vitathatatlanul minden férfi őket tartja szexuálisan vonzónak? És milyen eséllyel indulnak a partnerkeresésben a teltebb idomú nők? Fórumozóink hozzászólásaiból kiderül: a dolog korántsem olyan egyértelmű, mint amilyennek a divat diktálja. Ha szexről van szó, a többség igenis a telt idomokat részesíti előnyben.
Vágólapra másolva!

Claudia Schiffer vagy Naomi Campbell mondhatni fiús alakján egy deka felesleg, egy csepp zsír sem látható. Sikeresek, szépek - vagy legalábbis a többség szerint azok - és folyamatosan fogyókúráznak. Az élet persze nem mindig igazolja a divatdiktátorok elképzeléseit: ha a hétköznapi embereket kérdezzük: a legtöbben értetlenül állnak a mai nőideál istenítése előtt. A magazinok címlapjáról vagy a tévéből ránk mosolygó nádszálvékony lányok mellett éles kontrasztként ott állnak a való világ tökéletlen szépségei: a hús-vér nők is.


Olvasóink szerint a férfiak szeretik, ha egy nőn "van mit fogni". Szeretik a telt idomokat, a dús kebleket és a formás csípőt; sőt mi több, sokak szerint kifejezetten ezek a nőiesség jelképei. Szeretik, ha a push-up melltartó levetésével együtt a nő nem veti le - képletesen - a mellét is.

Veréb nevű olvasónk írja:
"Engem speciel sokkal jobban felizgatnak a barátnőm hurkácskái, mint Cindy Crawford cickói."

Szeretik, ha jól érzi magát a bőrében, ha szereti a szexet, ha éli és élvezi az életet. Azt mondják, a duci nők jó kedélyűek. Többet nevetnek, mint a soványak, és általában jobban élvezik a szexet is. Persze nem szabad leragadnunk az általánosításoknál, létezik ellenpélda mindkét oldalon bőven.

Vannak olyan túlsúlyos nők is, akik le tudnának fogyni, csak nincs bennük ehhez kellő elhatározás és elég kitartás. Lamour nevű hölgyolvasónk ezt írja: "Sajnos én is kövér vagyok. Nem érzem jól magam a bőrömben. De sajnos nincs elég akaraterőm a fogyókúrához. Szégyenlős vagyok, nincs önbizalmam. Hülye, aki kövéren jól érzi magát a bőrében. Ez nem sértés, hanem az igazság!"

A fórumozók nem kímélik azokat, akik vagy önsajnálatba süppedve nassolják végig a magányos éjszakákat, vagy megpróbálnak egy olyan ideológia mögé bújni lelkiismeretük és a környezetük nyomása elől, ami azt mondja: ők ettől jobbak a többieknél. Az ideológia hamis: nem minden kövér nő jó az ágyban, és nem minden vékony nő frigid. Ikon nevű olvasónk írja: "Voltam már egy-két nagyon csinos lánnyal is, akik élvezték a szexet, nem voltak frigidek, volt humoruk, stb. Az az elképzelés, hogy a duci nők jobbak az ágyban, a kövérek komplexusaiból fakadó megfelelési kényszerből ered: "nem lehet büszke a külsőmre, nyújtok neki valami mást." Igen ám, csakhogy azt a mást csinos lánynál is meg lehet kapni. Inkább talán nem kéne annyit nassolni..."