A kínai férfiak mellplasztikára vágynak

Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbb a mellplasztika a kínai férfiak körében. A Shanghai Daily nevű kínai napilap szerdán arról számolt be, hogy a kínai fővárosban az utóbbi időben robbanásszerűen elszaporodott a férfiakon végzett mellplasztikai műtétek száma.
Vágólapra másolva!

A mellimplantátum anyagát tekintve szinte teljesen megegyezik azzal, amit a nőknél használnak. Formájában persze kicsit más, a mellizmokra hasonlít. A Shanghai Daily felmérése alapján a férfiak, akik az implantátumot keresik, leginkább az üzleti élet képviselői, és azért szeretnének izmosabbnak látszani, hogy ezzel imponáljanak a nőknek, sőt némelyek akár főnöküknek is.

Az orvosok arra figyelmeztetik a pácienseket, hogy a műtét némi kockázattal is jár, így hát azok, akik allergiával vagy szívbetegséggel rendelkeznek, jobb, ha más módszerhez folyamodnak egy Arnold Schwarzeneggerhez hasonló külsőért.

Liu Chunlong, az egyik leghíresebb shanghai plasztikai sebész bevallotta: a műtét valójában felesleges. Ugyanezt az eredményt ugyanis természetes úton: némi edzéssel is könnyedén el lehet érni. Ennek ellenére az előző év két-három hasonló műtétje után idén negyvenen jelentkeztek náluk ilyen igénnyel, akik közül végül tíz férfin el is végezték a beavatkozást. Dr. Chunlong szerint a páciensek nagy része pszichológiai problémával kűzd. A legtöbben a boldogságot várják leendő izmaiktól.

"A sebészet néha pszichológiai terápia is" - nyilatkozta Chunlong.