Gyakori szexszel a gyermekáldásért

Vágólapra másolva!
Ausztrál tudósok állítása szerint a gyakori ejakuláció javítja a sperma minőségét, így hát a gyakori szexuális élet hatására - nem csupán a nagy számok törvénye alapján - egyre jobbak a megtermékenyítés esélyei.
Vágólapra másolva!

Dr. David Greening, a sydneyi Mesterséges Megtermékenyítés Központ (IVF) nemzési problémákkal foglalkozó orvos szakértője azt mondta, az önmegtartóztatás kifejezetten káros a spermatermelődésre nézve.

"Kétségtelen, hogy a spermákban nagyfokú DNS-károsodás megy végbe önmegtartóztatáskor, minél gyorsabban kerülnek ki, annál kisebb a károsodás." - mondta Greening a Daily Telegraphnak.

Az a gondolat tehát, hogy az önmegtartóztatás növeli a spermák számát vagy minőségét, valószínűleg teljesen téves. Azok a párok, akik fogantatást szeretnének, a legjobb, amit tehetnek, ha a termékeny időszakokban a lehető legtöbbször szeretkeznek.

Greening legújabb módszere alapján a gyermekáldásra vágyó pároknak szeretkezniük kell legalább minden második napon a nő legtermékenyebb napjáig, és csupán ezután szabad leadniuk a megtermékenyítésre szánt spermát, ami az előző napok gyakori ejakulációja során sokkal jobb minőségűvé vált.

Dr. Greening egy olyan pár kezelése során kezdte tanulmányozni a gyakori ejakuláció által kiváltott hatásokat, akik előzőleg már mindent kipróbáltak - teljesen sikertelenül. Greening módszerével végül náluk is sikerült a fogantatás.

Az orvos és munkatársai a kutatások során megkértek 42 férfit, hogy egy héten keresztül minden nap ejakuláljanak, azután összehasonlították a tőlük kapott mintákat a kísérlet elején beszerzettekkel. Kiderült, hogy 5 kivételével az összes férfi spermáinak minőségében határozott javulás volt észlelhető: a DNS-károsodott spermák száma a felére csökkent egy hét alatt.

Mivel a spermák DNS-károsodása a leggyakoribb ok, ami a megtermékenyítést gátolja, ez az igen egyszerű és természetes módszer forradalmi újításnak számít a problémás fogantatás területén.