Szeretkezni már tamponnal is lehet

Vágólapra másolva!
Egy német gyógyszergyártó cég legújabb termékével higiénikusan és kényelmesen lehet akár szexuális életet is élni. A cég azzal próbálja megnyerni magának leendő vevőit, hogy rávilágít: az elkerülhetetlen kellemetlenségekkel (mint az erős alhasi görcsök) járó menstruációs időszakban legalább az olyan örömöket nem kell feltétlenül megvonniuk maguktól, amiket a szex, az aktív élet, vagy mondjuk a szaunázás nyújthat.
Vágólapra másolva!

Szexuális életet élni menstruáció alatt is lehet. A nőknek viszont időnként sok frusztrációt okoz - ha más nem - például a vér látványa aktus után az ágyban. A legtöbb esetben ezért a túl sok kellemetlenség elkerülése érdekében inkább megvonják maguktól a szexet erre a havi néhány napra. Sőt a szaunát és az igazán aktív sportokat is.

Német kutatók most kifejlesztették azt a tampont, amivel már szeretkezni is lehet. A Soft Tampon elnevezésű termék abban különbözik hagyományos elődeitől, hogy nincs madzagja, és felhelyezés után egyáltalán nem érezhető - még szeretkezés közben sem. A tampont ráadásul kifejezetten a menstruáció alatti higiénikus közösülésre fejlesztették ki. A forgalmazó cég nem csupán garantálja a tökéletes és zavartalan élvezetet a használatakor, de kifejezetten ajánlják aktív, sportos életet élő hölgyeknek is: állításuk szerint kényelmesebb és biztosabb védelem a hagyományos tamponnál.

A tampon kifejlesztésekor a kutatók a természetes szivacsokat vették mintául, hiszen azokat a nők már évszázadok óta használják erre a célra. (Vannak, akik ma is a természetes szivacs mellett döntenek - a bio-élet jegyében - annak ellenére, hogy használata veszélyes: különféle nőgyógyászati fertőzésekhez vezethet.) A higiénia tehát elsődleges szempont volt, aminek az új termék tökéletesen megfelel. Az egyetlen problémás pont talán a tampon eltávolítása lehet, mivel nem rendelkezik madzaggal - az nemi aktus közben zavaró lehetne a partnernek - különösen figyelni kell arra, hogy a használó a vérzés utolsó napján felhelyezett utolsó tampont soha ne felejtse el eltávolítani.