Az MDP küldöttsége Zágrábban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép

Zágráb, október 19. (MTI)
Az MDP küldöttségének különvonata csütörtökön, pontosan este 10 órakor indult el Zenicából, és pénteken reggel, röviddel fél nyolc után futott be a zágrábi pályaudvarra. A delegációval utazott Lazar Kolisevszki, a JKSZ Központi Bizottsága végrehajtó bizottságának tagja.


A horvát főváros pályaudvarán Vladimir Bakarics elvtárssal, a JKSZ Központi Bizottsága végrehajtó bizottságának tagjaival, s Horvát Kommunisták Szövetsége Központi Bizottsága titkárával az élén a Horvát Kommunisták Szövetsége vezetői várták a magyar vendégeket, akik megérkezésük után az itteni Fehér Palotába hajtattak.


A Fehér Palotában Vladimir Bakarics elvtárs villásreggelit adott a küldöttség tiszteletére.
Délelőtt 10 órakor Gerő Ernő, Hegedűs András, Apró Antal, Kádár János és Kovács István elvtársak, Vladimir Bakarics és Lazar Kolisevszki kíséretében a Május 1 szerszámgépgyárba mentek. Itt megtekintették a forgácsoló- és a mintaasztalos-műhelyt és elbeszélgettek a dolgozókkal.


Ezt követően részt vettek a gyár munkástanácsénak ülésén. A küldöttség tagjai, elsősorban az üzemszervezés, a munkavédelem, valamint a bér- és a prémiumrendszer kérdései iránt érdeklődtek. A munkástanács tagjai készségesen válaszoltak a különböző kérdésekre. Az MDP Központi Vezetősége küldöttségének tagjai a délutánt múzeumlátogatással töltik, majd a városi népbizottság és más társadalmi szervezetek képviselőivel találkoznak.


A Bosznia-Hercegovina-i Kommunisták Szövetsége Központi Bizottságának végrehajtó bizottsága az MDP küldöttsége Bosznia-Hercegovina-i látogatásáról az alábbi követelményt hozta nyilvánosságra.


"Az MDP Központi Vezetőségének és a Bosznia-Hercegovina-i Kommunisták Szövetsége Központi Bizottságának képviselői között október 18-án Szarajevóban megbeszélésekre került sor.


A szívélyes és baráti légkörben lefolyt, mintegy két órán át tartó megbeszélésen véleménycserét folytattak a pártszervezetek és a párt vezető szervei munkájáról, továbbá a Szocialista Szövetség, a Népi Ifjúsági Szövetség, a szakszervezetek és más társadalmi szervezetek tevékenységéről.


Vélemény- és tapasztalatcserére került sor az említett szervezetek ideológiai-politikai munkájáról is."


Korábban a Szabad Neten:

A magyar küldöttség Szarajevóban

Hegedüs András emlékei a belgrádi látogatásról