Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Nők Lapja


Most türelem...

Egyik az Óriáskerék a Práterben.
A másik egy rendőr a Ringben. Lehet, hogy Josefnek, Oscarnak, esetleg Helmuthnak hívják, de mi Frédinek neveztük. Ott áll Bécs legforgalmasabb útkereszteződésénél, és irányítja a forgalmat. Úgy ügyel, mint aki tudja, hogy városa egyik nevezetessége már.

Ritka nap, hogy ne filmeznék külföldi turisták tucatjai. Tudja, megszokta már, és hadd áruljam el: olyan pillanataiban is láttuk, amikor éppen nem állt "modellt". De akkor is úgy terelte a forgalmat, beszélt, nevetett, libegett, mint a felvevőgépek előtt. Nem hiszem, hogy a bécsi mamák vele ijesztgetnék gyerekeiket. Mert ha történetesen azt mondaná valaki: "odaadlak a rendőrnek, ha rossz leszel" - a gyerek örömében ugrana egy nagyot.

...mert ez az oldal következik..




Helló, Pepi! Régen láttalak!...

Frédi folyton nevel, minden kocsivezetőhöz van egy jó szava, az ismerősöknek integet, azok vissza neki, táncol, mint egy balerina: most jobbra, most balra tereli a százszínű kocsisort. Élvezi a rendet, amelyet ő csinál.

Őt pedig szeretik a sofőrök, utasok, gyalogosok, mert zsinóros kis sípját a legritkábban fújja meg.

Csak egy fejcsóválással figyelmezteti a szabálytalan vezetőt. Hangos szó csak akkor hagyja el a száját, amikor odaköszön egy-egy kocsinak: "Guten Tag!"


Szemes Piroska és
Nándor Ilona
riportja