Összeállítási gondokkal utazott a Bp. Vasas Bécsbe

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:

A Bp. Vasas együttese csütörtökön, a késő délutáni órákban érkezett a magyar - osztrák határra. Az természetes, hogy az egész úton igen sok szó esett a Rapid elleni találkozóról. Baróti Lajos edző elmondta, hogy Győrött a szerdai edzőmérkőzés a könnyebb mozgáson kívül, tulajdonképpen a jobbszárny-keresés jegyében zajlott le. Erre azért volt szükség, mert úgy látszik, hogy Csordás sérülése nem jön rendbe szombatra és ezért aligha számíthat a jó formában jövő jobbösszekötő játékára.


A bajt még tetézi az, hogy Raduly bokája is igen érzékeny és az is előfordulhat, hogy a jobbszélső sem tud játszani a KK-döntő első mérkőzésén. Ebben az esetben azt tervezi Baróti edző, hogy Lelenka, Bárfi, Szilágyi I. Bundzsák, Sárosi lesz a csatársor összetétele. Ha Raduly mégis rnedbe jönne, akkor Lelenka játszana jobbösszekötőt és Bárfi maradnak ki.


A játékosok tréfálkozva elmondták, hogy a Győr-Sopron megyei ifik ellen azért volt 3-3 az eredmény, mert a fiatalok "túl lelkesen" vetették magukat a küzdelembe. A Vasas viszont nagyon óvatosan játszott, mert nem akarták, hogy újabb sérültje legyen a csapatnak.

Nagyszerűen hajrázott a Bp. Vasas a Partizán elleni KK-mérkőzésen. A 84. percben Raduly meglehetősen éles, lapos szabadrúgást küldött a kapu elé. Lelenka kifurakodott a védők gyűrűjéből, a szabadrúgásba beletette a lábát és a labda a kapu jobb oldalába vágódott. Ezzel lett 5:1. A képen balról jobbra: Sztojanovics guggol, Lelenka, mellette Zebec, a háttérben Raduly.



Nagy szeretettel beszéltek

a játékosok a győri szurkolókról. Egész ott tartózkodásuk alatt éreztek, hogy a győriek is mennyire szurkolnak a Bp. Vasas sikeréért. Az utcai sétájuk alkalmával állandóan nagy csoport kísérte a csapatot és mindenkinek volt egy-egy lelkes buzdító szava a piros-kék játékosokhoz.


Csordás kidőlését minden játékos nagyon sajnálja, de azért bizakodó a hangulat. Látható akarat és elszántság tükröződik a játékosok tekintetében. Általános a vélemény, hogy nem fog hiányozni szombaton délután a Práterben az igazi Vasas-szív.

Baróti Lajos (eredetileg Kratochfill) Barót (ma: Románia), (1914. augusztus 19. - 2005. december 23.): magyar labdarúgó, később edző, Baróti Dezső irodalomtörténész testvére. Szegeden folytatott jogi tanulmányokat (1940-ben az abszolutóriumig jutott). A Testnevelési Főiskolán 1947-ben edzői, 1956-ban szakedzői képesítést szerzett. 1957 óta mesteredző. A magyar labadarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt 1957 és 1966 illetve 1975 és 1978 között. Irányításával a magyar válogatott a világbajnoki döntőbe jutott 1958-ban, 1962-ben, 1966-ban és 1978-ban. 1989-től a Magyar Labdarúgóedzők Testületének tiszteletbeli elnöke. Szakvezetőként: 1948-52 Győri Vasas ETO, 1952-53 Bp. Postás, 1953-57 Bp. Vasas (Közép-európai Kupa győztes: 1956 és 1957), 1967-71 Újpesti Dózsa (magyar bajnok 1969, 1970 és 1970/71), 1972-74 Vasas, 1979 Wacker Innsbruck, 1980-82 Benfica (portugál bajnok 1980/81), 1957-66, 1975-78 a magyar válogatott szövetségi kapitánya, 1971-72 perui válogatott edzője. (f: Wikipédia)


Beszélgettem Baróti Lajos edzővel.


- Nem szeretek nyilatkozni a mérkőzés előtt - mondta az edző -, remélem, hogy a fiúk majd a mérkőzésen nyilatkoznak helyettem. Örömmel látom, hogy a fiúkban igen nagy az akarat és a lelkesedés és ez talán pótolhatja majd Csordás hiányát. Arra gondolok, hogy 180 perces mérkőzés előtt állunk és ezen sok minden történhet.


- Mit vár a Rapidtól? - kérdeztem.


- Ha jobban játszanak, mint mi, és ha le tudják győzni a mieink lelkesedését, akkor győzhetnek. Ha így lesz, ezt sportszerűen tudomásul is vesszük, de Budapesten újra találkozunk majd. Jólesett, hogy az egész Győr velünk érez.

Ezután Baróti

egy érdekes esetet

mondott el.
- A győri edzőmérkőzés alatt két osztrák rendszámú autó állt meg a pálya előtt, utasai végignézték az edzést, utána autóba szálltak és elmentek. Valószínűleg a Rapid megfigyelői lehettek.

Szilágyi I. is nyilatkozott:
- A Vasas történetében páratlan esemény előtt állunk. Én nem bizakodom nagyon, mert ismerem a Práter légkörét. Közülünk még sokaknak nincs olyan nagy nemzetközi tapasztalata és a szokatlan légkör, no, meg a bécsiek buzdítása, esetleg okozhat némi kellemetlenséget.

Tisztes eredményre számítok, s utána odahaza, a mi lelkes szurkolóink előtt megnyerhetjük a KK-t.


A csapat a késő délutáni órákban átlépte a határt és úgy tervezik, hogy pénteken egy könnyebb edzést tartanak a Práterben.


Fekete Pál

Korábban:

A Bp. Vasas és a Rapid jutott a labdarúgó KK döntőjébe