Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megérkezett a lengyel válogatott, pénteken érkezik a Rapid és a Partizán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Népsport:


Nagy érdeklődéssel várt kettős labdarúgó-mérkőzésre kerül sor szombaton délután a Népstadionban. Itt játsszák le az idei Közép-európai Kupa két elődöntőjét: a Bp. Vasas -Partizán (Belgrád) és a Bp. Vörös Lobogó - Rapid (Bécs) visszavágó-mérkőzést. Az első találkozón a Partizán egygólos előnyre tett szert, a Rapid - Bp. Vörös Lobogó találkozó döntetlenül végződött. Igen nehéz feladat előtt áll a két magyar csapat, de mind a Bp. Vasasban, mind a Bp. Vörös Lobogóban megvan a képesség arra, hogy sikert érjen le a nagytudású ellenfelekkel szemben. Ez persze sok mindentől függ, de bízunk abban, hogy a két csapat a közönség lelkes támogatásával az első perctől az utolsóig hatalmas lelkesedéssel küzd majd a győzelemért. Bízunk abban is, hogy végig sportszerű viselkedésben döntik el majd a csapatok a két mérkőzés sorsát.


A KK-mérkőzésekkel párhuzamosan folynak az előkészületek a magyar-lengyel mérkőzésekre is.

"Igyekeztünk kijavítani a Bécsben tapasztalt hibákat"


1:1, 5:3, 3:3... - ez a mérlege az idei KK-küzdelmek során a Bp. Vörös Lobogó csapatának. Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy a három mérkőzésből kettő idegenben került lejátszásra, egyáltalán nem mondható rossznak a tavalyi KK-győztes Bp. Vörös Lobogó eddigi szereplése. Az idei három mérkőzésen a vezetők és a játékosok egyaránt sok tapasztalatot szereztek, különösen sok tapasztalatot hozott a Rapid elleni 3:3-as bécsi mérkőzés.


Az már megtörtént, hogy két-három góllal vezető magyar csapat vesztesként hagyja el külföldön a játékteret vagy legfeljebb döntetlen lett az eredmény, ennek az ellenkezője azonban elég ritka volt eddig. Legutóbb viszont megtörtént Bécsben, hogy a 3:0-ra vezető Rapid ellen egyenlíteni tudott a kék-fehér együttes, sőt az utolsó percben meg is nyerhette volna a mérkőzést. Vajon hogyan látja a nehéz bécsi mérkőzést öt nap távlatából az edző, milyen tanulságokat vonhat le a mérkőzésből, s milyen módon akarja elérni, hogy a várható gyors Rapid-támadások ne okozzanak ismét kellemetlen perceket a Bp. Vörös Lobogó védelmének.

Nagyon nehéz volt a bécsi mérkőzés - emlékezik vissza Volentik Béla, a Bp. Vörös Lobogó edzője. - Az az egy óra, amely alatt a Rapid 3:0-ás vezetésre tett szert, éppen elég figyelmeztető arra, hogy nagyon kell vigyáznunk a szombati mérkőzésen elől és hátul egyaránt. Ez alatt az egy óra alatt a magyar közönség előtt jól ismert nagyhírű, hallatlanul gyors, határtalanul lelkes, régi Rapidra emlékeztetett szombati ellenfelünk. Ahogyan védekezésből támadásba lendült a bécsi zöld-fehér csapat, s ahogyan a jó formában lévő Bp. Vörös Lobogó veszélyes támadásait egy órán át hárította, ez a legkiválóbb csapatnak is dicséretére vált volna.

Sajnos a rossz formában lévő játékvezető ítéletei károsan befolyásolták az eredményt - a mi szempontunkból. Ilyen nagy mérkőzésen, mint amilyen a szombati is esz, sok minden szerepet játszik. A heti felkészülés során igyekeztünk kijavítani azokat a hibákat, amelyeket Bécsben tapasztaltunk. Természetesen sok függ a pillanatnyi formától is. A csapat formája azonban megnyugtató és bízunk abban, hogy ugyanolyan játékkal kezdjük a szombati mérkőzést, mint amilyennel abbahagytuk a bécsit. Ebben az esetben pedig bizonyára sok örömet szerezhetünk a Népstadion előreláthatólag nagy közönségének.


- A Bp. Vörös Lobogó talán még a szokottnál is lelkiismeretesebben készül a szombati mérkőzésre. A keddi kemény erőnléti edzésen már nyoma sem látszott a játékosokon a szombati nehéz bécsi mérkőzésnek. Az elbizakodottságnak a legkisebb jele sem tapasztalható a játékosok körében. Jókedvűen, jó hangulatban, de igen komolyan készülnek a visszavágóra. Börzsei János nem vett részt a szerdai kétkapus edzésen. Ő még a belgrádi mérkőzésen megsérült, a bokája nincs teljesen rendben, s csak erőnléti edzést tartott. Ez a sérülés azonban nem gátolja őt a szombati játékban.


- Igen nehéz ellenfél lesz a jó formában lévő Rapid, ha azonban mi úgy játszunk, ahogyan Bécsben az utolsó félórában játszottunk, akkor nem lehet semmi hiba. Nagy segítséget adhat nekünk a közönség, ha megfelelően buzdítani fogja csapatunkat.

A bécsi mérkőzésből levonta a tapasztalatokat a Rapid is. Franz Wagner (Wagner I) a bécsi csapat edzője már az első mérkőzés után is azt mondta, hogy a Vörös Lobogó elsősorban nagyszerű erőnlétének köszönheti a 3:3-at, s így egész hetén a bécsi csapat erőnlétének fokozására és a csapatjáték még gyorsabbá tételére törekedett. Hogy ez mennyire sikerült, majd kiderül a szombati budapesti mérkőzésen. A bécsi csapat előreláthatólag két helyen is megváltozik. Halta helyett a jobbhátvéd a fiatal, 20 éves Lihelnger lesz, Halta pedig előremegy jobb szélsőnek a 33 éves, és az edző szerint már "öreg" Körner I helyére. A bécsiek legjobban annak örülnek, hogy Hanappi vállsérülése rendbejött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről