József Attila-kör Szegeden

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Délmagyarország:

A Városi Párt-végrehajtóbizottság határozata


A városi DISZ végrehajtó-bizottság és a TTIT titkársága javaslatára a Magyar Dolgozók Pártja Szeged városi végrehajtó-bizottsága elhatározta a József Attila-kör létrehozását. A kör célja: városi vitafórum létrehozása a szegedi munkás, paraszt, értelmiségi fiatalok és felnőttek részére, napjaink aktuális kérdéseinek megvitatására, helyes, pártos álláspont kialakítására.


A párt végrehajtó-bizottsága a kör munkájának szervezését a DISZ városi végrehajtó-bizottságára, valamint a TTIT városi szervezetére bízta. A kör vezetőségének több tekintélyes vezető felajánlotta közreműködését. A kör vezetőségének névsorát az első, megtartott vezetőségi ülés után ismertetjük.


A kör létrehozásával az a célunk, hogy újabb lehetőséget biztosítsunk városunk lakosságának ahhoz, hogy véleményét szabadon elmondva, megismerje és hozzásegítse a pártot minden területen a helyes, a munkásosztály és egész dolgozó népünk érdekeit szolgáló politika kialakításához.


A kör vitáihoz gazdasági és politikai, filozófiai, irodalmi, értelmiségi problémákat, politikánk aktuális kérdéseit tűzzük napirendre. További célunk az általános kérdéseket helyi kérdések megvitatásával továbbfejleszteni. A megvitatásra kerülő kérdések egy részét a kör vezetősége, más részét a kör hallgatósága kívánságának megfelelően állítjuk össze. A vita vezetésére országos és helyi vezetők, tudósok, politikusok ajánlották fel közreműködésüket.


A kör titkársága a DISZ városi végrehajtó-bizottságánál, Sztálin sétány 7. sz. I. em. székel. Kérjük az érdeklődőket, hogy javaslatukkal és kívánságukkal a kör titkárságához forduljanak.

Városi párt végrehajtó-bizottság