Bp. Vörös Lobogó - Bayern München 2:1 (2:1)

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Népsport:

Nemzetközi labdarúgó mérkőzések


Népstadion, 35 000 néző. Vezette: Hernádi (Farkas I., Varga).

Bp. Vörös Lobogó: Veres - Kovács III. Börzsei, Fábián - Kovács I. Zakariás - Sándor, Kárász, Sipos, Szolnok, Szimcsák I.

Bayern München: Hoffmann - Brandmaier, Landerer, Faitermeier - Meyer, Lindner - Hahn II. Letti, Velhorn, Berg, Huber.

Góllövő: Sándor, Berg, Szimcsák I.

Csere: Lindner helyett Bauer II. Huber helyett Niedermeier (szünetben), Kárász helyett Bödör (64. percben).

Szögletarány: 5:5 (4:1 a Bayern javára).


A mérkőzés legnagyobb részében meglehetősen alacsony színvonalú játék folyt. Elégge lagymatag volt az iram is. A Bp. Vörös Lobogó többet támadott: viszont a német csapatnak aránylag több tiszta gólhelyzete akadt. A játék képe alapján valósnak mondható az eredmény.

Mindjárt a játék elején látszott, hogy a németek biztonsági taktikát választottak. Lindner rendszerint a hátvédekkel egyvonalban volt, míg a két összekötő mélyen hátul játszott és csaknem végig a védelemnek segített. Csak időről időre jöttek előre és a kaput többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztették. Az első helyzet a vendégek kapuja előtt adódott, az előretörő Sipos elől Hoffmann felszedte a labdát. A másik oldalon Lettl alig lőtt a léc fölé.

A 21. percben szabadrúgáshoz jutott a Bp. Vörös Lobogó, a 11-essel egymagasságban pontosan a 16-os jobboldali vonaláról Sándor rúgta a szabadot, elég élesen lőtt és a labda a kissé elbámészkodó Hoffmann fölött a léc alá jutott. 1:0 a Bp. Vörös Lobogó javára.

Nem sokkal később Lettl 25 méteres szabadrúgása alig kerülte el a bal felső sarkot. A 30. percben egyenlített a Bayern. Hahn II. elfutott Fábián mellett, laposan középre adott, a Bp. Vörös Lobogó védői csak nézték, hogy Latti a fedezetlenül hagyott Berg elé tálalt, Berg két lépés után mintegy 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1:1.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Bp, Vörös Lobogó. A jobb oldalra sodródott Kárász beadott, Hoffmann fölött átszállt a labda, pontosan Szimcsák fejére. Szimcsák négy lépésről élesen fejelt a hálóba. 2:1

Rögtön utána egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Berg már csak a kapussal állt szemben, de hét méteres lövését Veres bravúros vetődéssel kiütötte.

A Vörös Lobogó-Bayern München labdarúgó mérkőzés. Hoffmann, a nyugatnémet csapat kapusa Sándor fejéről öklözi el a labdát.

Szünet után még lagymatagabbá vált a játék. Akárcsak az I. félidőben, most is sok volt a rossz ladbaleadás. A Bp. Vörös Lobogó csatárai rendkívül körülményesen játszottak, keveset lőttek, a jó helyzetnél is jobbat kerestek. Mintegy 20 percen át alig történt említésreméltó esemény. A félidő második felében feljött a vendégcsapat, ekkor kiegyenlített játék folyt, sőt a münchenieknek több helyzetük akadt. A 75. percben Berg közeli lövését Veres kiütötte, másodszorra Berg senkitől sem zavartatva mellélőtt.


A Bp. Vörös Lobogó kapujában Veresnek sok jó védése akadt, a gólt nem háríthatta. A hátvédek közül Kovács III. nyújtotta a legjobb teljesítményt, különösen szünet után őrizte jól szélsőjét. Börzsei jó szerelések után nem adta előre mindig pontosan a labdát. Fábiánt gyakran átjátszották. Kovács I. meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, kitűnő megmozdulások után vétett hibákat is, elsősorban a labdatovábbítás terén. Zakariás a Bp. Vörös Lobogó egyik legjobbjának bizonyult, nemcsak kitűnően támogatta a csatársort is. A támadósor agyonpepecselte helyzeteit. Sándor játszott közülük a legjobban.

A Bayern München csapatában Hoffmann két hibát vétett, s mindkettőnek gól lett a következménye. A hátvédhármas tagjai lelkesen romboltak. Keményen, de sportszerűen szerelték a Bp. Vörös Lobogó támadóit. Brandmaier volt közülük a legjobb. A német csapat legjobbjának Berg bizonyult. Fáradhatatlanul harcolt, sokat segített a védelemnek, néhány jó átadásával helyzetbe hozta társait, s még lövésekre is futotta az erejéből. Lettl következik utána. Közte és Berg között csak annyi volt, hogy kevesebb jó labdát adott társainak.