Vágólapra másolva!
Megkezdték szereplésüket az uszonyosúszók is a duisburgi Világjátékokon: 400 méteren Juhos Gergely a legjobb, míg Vilhelm Szilárd az ötödik idővel jutott a fináléba. Döntőt úszhat Székely Lilla is az 50 méteres búvárúszásban, hiszen a nyolcadik legjobb időt érte el.

A 100 m uszonyosúszás selejtezőiben Gréczy Attila 39:35 másodperces idővel hatodik lett futamában, míg Kókai Dániel 39:56-tal nyolcadikként csapott célba. Összesítésben így Gréczy a 11., míg Kókai a 14. helyen fejezte be ezt a versenyszámot.

Következtek a hölgyek 200 méteren, ahol ugyancsak két magyar volt érdekelt. Lábodi Laura (1:39:47) az első időfutamban, Debreczeni Hajnalka (1:38:35) a második selejtezőben ért hetedikként a célba. A két hölgy így nem jutott a fináléba: Debreczeni 11., Lábodi pedig 14. lett.

A magyar szempontból legizgalmasabb férfi 400 méteres uszonyosúszás előfutamában a kétszeres Világjátékok-ezüstérmes Juhos Gergely okosan beosztva erejét 3:07:97-es idővel az összesítésben is legjobb teljesítménnyel szerezte meg a döntő négyes pályáját, újdonsült Európa-bajnokunk, Vilhelm Szilárd pedig 3:11:55-tel negyedik (összesített ideje alapján 5.) helyen ért célba, így mind a két fiú úszik a délután 16.20-kor kezdődő döntőben.

A délelőtti program utolsó száma, a női 50 méteres búvárúszás után volt okunk izgulni, hiszen Székely Lilla a második futamban rajtolt, és mindössze 1 századmásodperccel maradt le a döntőről. Francia riválisa azonban bemozdult a rajtnál, ezért kizárták. Ez pedig azt jelentette, hogy Székely Lilla 17:88 másodperces ideje döntőt ért.