Vágólapra másolva!
Egy a hazánkhoz közeli, kicsi és kevéssé népszerű síközpontot volt alkalmunk besízni 4 napon keresztül. Sikerült alábecsülnünk a stájerországi Salzstiegl lejtőit. Pedig remekül szórakoztunk.

Számos franciaországi megasíközpont besízése után nem vártunk sokat a helytől, ahogy a kötésekbe becsattantak a bakancsok és elkezdtük a bemelegítést az 1711 méter magas csúcson. Mindössze hat sílift áll rendelkezésünkre a stájerországi hegyoldalon, ez a néhány felvonó azonban olyan terepekre kalauzol, ami változatosság és kihívás tekintetében felveszi a versenyt bármelyik ismert síparadicsommal.

A magyar egyetemek és főiskolák síbajnokságát évek óta hirscheggi szállással Salzstiegl pályáin rendezik meg. Mi is ezen esemény révén kerültünk a déli autópályától Graz után mindössze félórás letérő révén elérhető síközpontba. "Soha rosszabb helyen ne síeljünk" - ez volt a verdikt a négy nap után, amikor szokatlanul fáradtan és megviselve, mosolygó tekintettel zsúfolódtunk be az autóba a -15 fokos hidegben, hogy hazautazzunk.

Amit a síelő keres

Egy jó síközpont változatos, és minden síelői/hódeszkás szubkultúrát kihívással és érdekességgel tud próbára tenni. Ami okvetlenül szükséges egy síközpontba: széles, lankás pályák gyakorlásra; széles, meredek pályák carvingolásra; buckapark; freeride; hosszú, de változatos "lazító" csúszások; fun park/ugratók. Nyilvánvaló, hogy a kisebb síközpontokban kisebb az esély arra, hogy mindez ízlésünknek megfelelő arányban rendelkezésünkre álljon. Salzstiegl azért pompás hely, mert a portfólió rendkívül sokoldalú.