Vágólapra másolva!
A 6. TVK triatlon-nagyhét első versenynapjának végén, vasárnap este mintegy ötezer ember énekelte együtt a tiszaújvárosi főtéren a magyar Himnuszt az U23-as triatlon Európa-bajnokságon győztes férfi csapat tiszteletére. A Pocsai Balázst, Török Dánielt és Bajai Pétert ünneplő tömeg soraiból jó néhányan kedvet kaphattak a testmozgáshoz, melyre a hétfői első amatőr viadal, a futóverseny kínált lehetőséget.
Forrás: Arany-Média


A mezőnyben ott volt több, a vasárnapi 8. ITU-TVK triatlon világkupára készülő sportoló is. Lehmann Tibor, az U23-as válogatott szövetségi kapitánya ezúttal fiaival, Bencével és Csongorral tartotta a lépést. Rakusz Éva, a tiszaújvárosiak egykori olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakosa most sem hiányzott a mezőnyből. Nem úgy az "örök résztvevő", Koscsó Lajos, Tiszaújváros alpolgármestere, a TVK triatlon-nagyhét szervező bizottságának elnöke, aki térdsérülése miatt idén kénytelen volt a járdáról szurkolni a futóknak.

A célba érkezésnél óvodások, iskolások, felnőttek, nyugdíjasok begyűjtötték az első, jól megérdemelt tombolaszelvényt, mely a hétvégi sorsoláson - szerencsés esetben - összesen egy millió forint értékű tárgyjutalmakra váltható. A sorsolás egyéni fődíja egy Yamaha-robogó, míg a Fortuna kegyeit leginkább élvező hét tagú csapat a helyszínen tekintheti meg az athéni olimpia triatlon versenyeit.

Este előbb a Besztercei Alapfokú Tánciskola növendékei, majd David Merlini illuzionista szórakoztatta a publikumot. Ezt követően az United-együttes adott sikeres koncertet, majd pedig jöhetett a hangulatos Karaoke-party.

Kedden - szintén 18 órától - a kerékpározás kap főszerepet az amatőrök számára.