Vágólapra másolva!
A Kecskeméten augusztus 4. és 8. között sorra kerülő négyesfogathajtó világbajnokság szervezői 20 nemzet 50 versenyzőjét, valamint 70-80 ezer vendéget várnak az eseményre.

Balogh László, a szervezőbizottság elnöke a Margitszigeten tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kecskemét 60 km-es körzetében tudomása szerint már az összes szállodai szobát lefoglalták a rendezvényre érkezők.

- Az esemény anyagi háttere biztosított, köszönhetően a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 60-60 millió forintos, valamint Bács-Kiskun megye 40, az OTP 30 és Kecskemét város 20 milliós támogatásának - mondta Balogh.

Farkas Sándor, a lovasszövetség elnöke szerint időarányosan jól haladnak a munkálatokkal, s jövő héten kihelyezett elnökségi ülésre kerül sor Kecskeméten, hogy a testület tagjai személyesen is szemrevételezhessék a helyszíneket és az építés alatt álló pályákat.

Mondok József versenyigazgató beszámolt arról, hogy a díj- és akadályhajtásnak a felújított Széktói-stadion, a maratonhajtásnak pedig a közvetlenül mellette található 80 hektáros városi szabadidőközpont ad majd otthont, s a versenyt egy vadászkiállítás
is színesíti.

Fintha Gábor szövetségi kapitány közölte: Magyarország házigazdaként egyéniben kilenc hajtót indíthat, s a hazai versenyzők a három válogatón szerzett helyezési pontok alapján kvalifikálhatják magukat. Az utolsót jövő péntektől vasárnapig rendezik meg Adonyban.

- Hogy kik alkotják majd a háromfős csapatot, azt csak közvetlenül a vb kezdete előtt jelölöm ki. Legjobbjaink többnyire külföldi viadalokon próbálják majd felmérni hol is tartanak, a felkészülés hajrájában Izsákon edzőtáboroznak a magyar indulók. A vb-n már egy csapat által szerzett érmet is hatalmas bravúrnak tartanék, hiszen rendkívül erős lesz a mezőny.

Az idén kettesről a kecskeméti vb miatt négyesfogatra váltó Lázár Zoltán vezet a két válogató összesítésében. A négyszeres világbajnok klasszis elmondta, hogy nem bánta meg a váltást, sőt örül is neki, mert ebben a kategóriában nagyobb a kihívás.

- Napi 8-10 órát edzek, s talán éppen ezért most ínhüvelygyulladással bajlódom. Már nagyon várom az augusztusi megméretést.

A felnőtteknek a legolcsóbb napi belépő 1500, míg a legdrágább 4000 forintba kerül, a gyerekeknek pedig 700 és 3000 forint között lehet jegyet váltani. Az ötnapos bérlet ára felnőtteknek 9000 vagy 12 000 forint, 14 éves kor alatt pedig 4000 vagy 6600 forint.