Vágólapra másolva!
Felkötheti a sínadrágját az, aki ma tanácsot szeretne adni a téli üdülést tervezőknek, hogy milyen sílécet is kössenek fel majd az idei szezonban, hiszen az osztrák szaküzletek felszerelési választékának a bősége még azokat is nehéz választás elé állítja, akik jártasabbak ebben a sportágban.

A választás megkönnyítése érdekében az osztrák News magazin legfrissebb számában egyfajta fogódzkodót kínál azoknak, akik az idén új síléceket szeretnének vásárolni. A legnagyobb példányszámú ausztriai magazin több mint 80 igazi szakértőt: egykori és jelenlegi síversenyzőket, közöttük sztárokat kért fel arra, hogy 11 cég 33-féle - valamennyi carving - sílécét teszteljék két napon keresztül Tirol sípályáin.

A különféle szempontok szerinti pontozással eldöntött versenyben az Atomic márka vitte el a pálmát minden kategóriában. A versenylécek között az Atomic SL:11-es bizonyult a legjobbnak a Blizzard Sigma SL Titanium, valamint a Völkl P60 SC Racing előtt. A crosslécek versenyét az Atomic SX:9-es nyerte, megelőzve a Blizzard Sigma X-Cross TI, valamint a Fischer RX 8-as jelzésű gyártmányokat. Az allround kategóriában az Atomic C:11 Puls TI végzett az élen, mögötte a Salomon Crossmax 10 Pilot, majd a Head Cyber i. C160-as következik. A News szerint a három kategória győztes léceit jelenleg 549, 429 és 349 euróért árusítják a sprotszerüzletekben.

Az Atomic márkájú sílécek egyébként már egy másik ranglistán is előkelő helyen végeztek. Az osztrák sajtó a közelmúltban ismertette azt az összesítést, amelyet a világbajnoki lesiklásban szerzett érmek alapján állítottak össze. Azon a listán a futamokban elnyert aranyérmek alapján a Salomon márka állt az élen, mögötte az Atomic, a Rossignol és a Blizzard következett. A csak ezüstérmet nyert lécek csoportját a Dynastar vezette, majd a Fischer, a Völkl és a Nordica következett.