Vágólapra másolva!
Úgy került egy lépéssel közelebb a magyar vízilabda-válogatott a Világliga-selejtező csoportelsőségéhez, hogy nem is játszott csütörtökön Portugaleteben. Románia ugyanis meglepetésre két góllal legyőzte a tartalékos, de mégiscsak világbajnok horvátokat.

A hűvös, esős, szeles időben lejátszott találkozón a horvátok egyik legjobbja, Dobud hamar megsérült, de ez sem indokolta, hogy Ratko Rudics játékosai ilyen enerváltan, sok hibával játsszanak.

Kemény Dénes két negyedet látott a mérkőzésből, s értékelése szerint a horvátok talán túlzottan magabiztosan szálltak vízbe, de álmosan játszottak és a román csapat ettől gyorsan feltüzelte magát.

"A mi pénteki mérkőzésünk ettől nem lesz se nehezebb, se könnyebb, ha nem úgy állunk hozzá, ahogy kell, akkor nekünk is nagyon meg kell szenvednünk, mert a román csapatban annál lényegesen több jó játékos van, hogy csak úgy lazán lehessen őket venni" - mondta a szövetségi kapitány.

A szabadnapos magyar csapat a hűvös időre való tekintettel fedett uszodában edzett, a játékosok elsősorban az emberelőnyös helyzetek kihasználását gyakorolták. A magyar válogatottnak a hátralévő három mérkőzéséből elég egyet megnyernie ahhoz, hogy csoportelsőként kerüljön a Világliga augusztusi berlini nyolcas szuperdöntőjébe.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda spanyolok egygólos vereséget szenvedtek Oroszországtól.

A magyar együttes pénteken 18.30-tól a románok ellen száll vízbe.

Eredmények:
Spanyolország - Oroszország 10-11 (3-2, 3-7, 2-2, 2-0)
Románia - Horvátország 8-6 (2-2, 2-0, 3-2, 1-2)

Az állás:
1. Magyarország 15 pont
2. Horvátország 9 (45-47)
3. Románia 9 (52-58)
4. Spanyolország 6
5. Oroszország 3.