Kemény-blog: Tépjük ki az aranyat a horvátok kezéből

kemény dénes blogkép
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. A magyar-görög férfi vízilabda-mérkőzést (7-5) követően Kemény Dénes a következőket írta.
Vágólapra másolva!

Sikeresen levizsgáztunk görögből, a hölgyek szerdán, a férfiak csütörtökön győztek. Märcz Tamás csapata hozta tehát este az elvártat, nem volt előtte más lehetőség. Mert mindenki tudta, hogy a görögök ellen nehéz lesz, nincs csapat a világon, akinek feküdne a stílusuk. Ez így volt ellenünk is, de a lehető legjobban válaszoltunk a kihívásra, mert mi azt a stílust választottuk, ami nekik nem feküdt.

A stílusunk nem feküdt a görögöknek Fotó: Mudra László - Origo

Csupa olyan hihetetlen, kottán kívüli megoldást láthattunk a magyar játékosoktól, melyek nem csak az eredményjelzőn, hanem a görög lelkekben is megjelentek.

Ez döntött! Mi más okozhatta a pontos, kiszámított görög játék második félidő béli betlijét. Ennyi? Igen, ennyi!

További jó jel, hogy jól kezelte a csapat a nehézkes kezdést, azaz a szurkoló tömegbénító hatását átlépve, sőt, abból merítve, elővette azokat az extrákat, ami végül a magbiztos győzelmet hozta. Egy mondat még a Viktorról (Nagy): az ő esetében még nehezebb a meccs alatti javulás, de róla bepattanó gólokat követően felszívta magát,

bedeszkázta a kaput és olyan erőt sugárzott, hogy ezt követően mindenki jobban játszott.

Nagy Viktor bedeszkázta a kaput Fotó: Mudra László - Origo

Ha szombaton nem vb döntőt akarunk nyerni, hanem egy póló meccset, ahol jobban fogunk játszani mint az ellenfél, na akkor vb-t nyerünk. Az a fontos, hogy ne sóvárogjunk az álmainkért, hanem pólózzunk jól.

Az ezüst már megvan, azért már játszani sem kell, tehát tépjük ki a horvátok kezéből az aranyat!

Kemény Dénes