Kikapott a bronzmeccsen a magyarokat kiütő kanadai pólóválogatott

Oroszország, Kanada, női vízilabda, FINA 2017, vizes vb
A kanadai Monika Eggens (elöl) és az orosz Olga Gorbunova a női vízilabdatornán a 3. helyért játszott Oroszország - Kanada mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Vágólapra másolva!
Oroszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a női vízilabdatornán a magyarországi vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón két góllal verte Kanada legjobbjait.
Vágólapra másolva!

A magyar csapatot a négy közé jutástól elütő észak-amerikaiak jól kezdtek, vezettek 2-0-ra, de az oroszok már az első negyed közepén utolérték őket.

A folytatásban a tavalyi riói olimpián - a magyarokat büntetőpárbajban legyőzve - bronzérmes oroszok átvették a vezetést,

s elhúztak 6-4-re, a nagyszünetben pedig 7-5 állt az eredményjelzőn.

A kanadai Monika Eggens (elöl) és az orosz Olga Gorbunova a női vízilabdatornán a 3. helyért játszott Oroszország - Kanada mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mérkőzés második felében az orosz válogatott még inkább rákapcsolt, négygólos előnyre tett szert (9-5), s bár Kanada csapata még visszazárkózott, s a negyedik negyedben 9-8 is volt az állás, igazából nem tudta veszélyeztetni ellenfele győzelmét.

Sikerével Oroszországé a bronzérem, Kanada negyedik lett.

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett, miután a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az olasz együttest.

Öt győzelem, egy vereség - ötödik a női pólócsapat

Végig remekül védekezve, megfontolt játékkal, 10-8-ra győzte le női vízilabda-válogatottunk Olaszországot, így ötödikként fejezte be a budapesti vizes világbajnokságot. A meccset Gangl Edina védései, valamint Keszthelyi Rita és Szilágyi Dorottya gyönyörű távoli lövései határozták meg, de a teljes magyar csapat kivette a részét a sikerből. Az olaszok nyolc gólját két játékos szerezte.

A görög válogatott zárt hetedikként a budapesti vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután

a péntek déli helyosztón 8-6-ra legyőzte az ausztrál együttest.

A csoportkörben is találkozott a két együttes, akkor 11-8-ra nyertek a görögök.

Az Egyesült Államok válogatottja nyerte a magyarországi vizes világbajnokságon a női vízilabdatornát, a péntek esti döntőben Spanyolország csapatát fölényesen, hét góllal legyőzve.

A világbajnokság All-Star-válogatottjába bekerült a magyar csapatkapitány, Keszthelyi Rita is.

Eredmények

döntő:
Egyesült Államok-Spanyolország 13-6 (2-1, 3-2, 5-2, 3-1)

a 3. helyért:
Oroszország-Kanada 11-9 (3-3, 4-2, 2-2, 2-2)

az 5. helyért:
Magyarország-Olaszország 10-8 (3-2, 3-2, 2-2, 2-2)

a 7. helyért:
Görögország-Ausztrália 8-6 (1-0, 4-1, 3-3, 0-2)