Burián Kata: Gondolom láttátok, mekkora állatokkal voltam körülvéve

Úszás Vizes VB, FINA2017 , női 200 hát elődöntő, Burián Katalin
Burián Katalin is döntőbe jutott 100 méter háton
Vágólapra másolva!
Bár a pénteki délutáni úszásprogram legnagyobb szenzációját a juniorkorú, 17 éves Milák Kristóf szolgáltatta – országos és ifjúsági világcsúcsot úszva harmadik helyen jutott be a férfi 100 pillangóúszás döntőjébe –, a nap interjúja címet viszont Burián Kata nyerte.
Vágólapra másolva!

A 22 éves úszónő a 200 méter hátúszás második elődöntőjében volt érdekelt és a hetes pályán úszva ötödik lett a futamában, végül pedig a 10. helyen fejezte be a szereplését. Ám nem csak az eredménye megsüvegelendő, hanem az őszintesége is.

Burián Katalin a rossz hullámokra panaszkodott Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Elégedett vagyok, mert kiúsztam magam,

"Büszke vagyok arra, hogy a világon a 10. legjobb vagyok ebben a számban, de tudom a hibáimat is. Jövőre sokat fogok javítani" - nyilatkozta Burián Kata az Origónak.

Milák Kristóf - Ki a csuda ez a fiú?

Nem véletlen a címben feltett kérdés, mert a juniorkorú, 17 éves Milák Kristóf egészen hihetetlen teljesítményt nyújt. A délelőtti úszása után újra meglepte az egész világot, mivel délután országos és ifjúsági világcsúcsot úszva harmadik helyen jutott be a férfi 100 pillangóúszás döntőjébe. Nem egyedüli magyarként, Cseh László ugyanebben a számban a hatodik legjobb idővel került a fináléba.