Vágólapra másolva!
Magyarország négy év után ismét világbajnoki döntőt játszik, miután 7-5 arányban legyőzte Görögországot a vízilabda világbajnokság elődöntőjében. A győzelemről, a második félidei parádés védekezésről és a döntőről beszéltek a játékosok és Märcz Tamás szövetségi kapitány.
Vágólapra másolva!

Az első félidőben még jól tartották magukat a görögök, sőt, még vezettek is, azonban a harmadik negyedtől kezdve Nagy Viktor és a védelem lehúzta a rolót.

"Az oroszok elleni meccs után mondtam, hogy 2-3 góllal meg tudjuk verni a görögöket. A végéig úgy is álltunk, de sajnos csak kettővel sikerült, így a nagyobbik rossz jött be. Komolyra fordítva a szót, természetesen nagyon örülünk a sikernek" - kezdte viccen az értékelést Vámos Márton, majd így folytatta: "Én a szerbeket várom a döntőbe, akikről kimondhatjuk, hogy ők az esélyesek, de

egy meccsen bármi lehet, főleg a hazai közönség előtt, és ha ilyen jól védekezünk."

Hosnyánszky Norbert (jobbra) a világbajnokság legszebb gólját lőtte Forrás: MTI/Czagány Balázs

"Kicsit izgalmasabbá tettük az elejét, mert nem annyira jöttek be a lövések, de Nagy Viktor úgy védett, hogy a kevés gól is elég volt" - dicsérte a válogatott kapusát Zalánki Gergő.

- mondta Gór-Nagy Miklós, majd hozzátette: "Ez egy nagyon jó csapat, nagyon bízunk egymásban, visszük egymást előre és ennek eredménye a döntő. Egy katlan, amiben játszunk, sokat segít a közönség.

Már játszanám a finálét, de azért előtte inkább pihenünk egy kicsit."

"Hazai pályán bejutottunk a döntőbe, ahol mindegy, ki jön szembe, 100 százalékot fogunk beleadni azért, hogy megnyerjük" - fogadkozott Manhercz Krisztián.

Märcz Tamás félidei húzásai nagyon jól sikerültek Fotó: Mudra László - Origo

Märcz Tamás is elégedett volt a látottakkal és a csapat teljesítményével:

"Egy kicsit módosítottunk a második félidőre a játékunkon, annyit kértem, hogy ne essen szét a támadásunk, amikor elkezdtük hajkurszáni a gólokat.

Ezen kívül pontosítottuk a védekezést, valamint az emberelőnyön is változtattunk, hogy hatékonyabb legyen.

Nem elégedünk meg az ezüsttel, kihozzuk magunkból a legtöbbet a döntőben és természetesen ott is a győzelemre fogunk játszani."

Nagy Viktor újfent megbabonázta az ellenfelet Fotó: Szabó Gábor - Origo

A második csütörtök esti elődöntőben a horvát válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő Szerbiát,

így Märcz Tamás csapata Horvátországgal találkozik a fináléban.