Bazi nagy görög lagzit tarthat Märcz Tamás csapata

Vízilabda Vizes VB, FINA2017, Magyarország – Oroszország férfi negyeddöntő
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön 20.30-tól Görögország ellen száll medencébe a 17. FINA vizes világbajnokság elődöntőjében. A görög válogatott Szerbia mögött a második helyen végzett a C csoportban. Ezt követően előbb Japánt verte tíz góllal a nyolcaddöntőben, majd az elődöntőbe jutásért meglepetésre ötgólos különbséggel kiütötte Montenegrót.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott veretlenül nyerte meg a csoportját, míg a negyeddöntőben Oroszország ellen 15-4-re nyert, így nem meglepő, hogy kellő önbizalommal várja a vb-bronzérmes Görögország elleni elődöntőt.

Az Oroszország elleni negyeddöntőben simén nyert a magyar válogatott Fotó: Mudra László - Origo

A magyar pólósok sokszor méltatták a közönséget, de ezen nem is kell meglepődni, mivel rendre telt ház előtt, remek hangulatban játszhatnak, ez pedig hatalmas erőt ad a csapatnak.

„A szerdai ébredéssel lezártnak tekintem a negyeddöntőt, inkább a görögökről beszélnék."

"Nem emelnék ki egy-két olyan pontot, amit ha megfékezünk, akkor biztosak lehet a sikerben. A görögök célja az ellenfél játékának lelassítása, míg mi arra készülünk, hogy ez fordítva történjen, mi diktáljuk a tempót, leforduljunk róluk. Semmiképp sem álmosodhatunk bele a meccsbe."

"Idén nyáron is volt alkalmunk találkozni velük, felkészült a csapat, képesek vagyunk megverni őket" – idézi a vízilabda szövetség honlapja Varga Dénes szavait a sajtótájékoztatóról.

Varga Dénes góljaira a görögök ellen is nagy szükség lesz Forrás: MTI/EPA/Srdjan Suki

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás az oroszok elleni siker fontosságáról és a Görögország elleni elődöntő legtöbb kulcskérdéséről is nyilatkozott az Origónak.

Märcz Tamás: Ez a válogatott bárkit le tud győzni

A vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának esélylatolgatása.

A magyar csapat egyik centere, Mezei Tamás szerint, ha a válogatott azt nyújtja, amit tud, akkor nem lehet gond a döntőbe jutással.

„Mindenképpen döntőt szeretnék játszani."

"A válogatott gerincét az Olimpiakosz adja, az edzőjük is onnan érkezik, és az elmúlt időszakban többször is meg tudtuk őket verni. Ez remélem, okoz egy kis frusztrációt bennük."

A szurkolók buzdítására a görögök ellen is nagy szükség lesz Fotó: Mudra László - Origo

Erdélyi Balázs szerint is könnyen lehet, hogy egy sok kiállítást hozó meccs lesz a csütörtöki, elvégre a görögök sokszor inkább hátrányban védekeznek, mint teljes létszámmal, amikor az ellenfél esetleg megpróbálja a centert megjátszani – írja a fina-budapest2017.com.

„Nyertünk az oroszok ellen kilenc góllal, de inkább abból tudunk erőt meríteni, hogy az olaszok ellen mínusz kettőről felálltunk."

- tette hozzá Erdélyi Balázs.

A két együttes legutóbbi hat meccsén egyszer sem kapott ki a magyar válogatott:

három döntetlen mellett három győzelem a mérleg.

Csütörtök este 20.30-tól Görögország ellen csobban a vízbe a magyar férfi vízilabda-válogatott Fotó: Mudra László - Origo

Legutóbb 2015 decemberében a Világliga mérkőzésen szenvedtek vereséget Varga Dénesék (12-8), míg a csütörtöki meccset megelőzően június végén felkészülési mérkőzésen csaptak össze a görögökkel, akkor 9-9 lett a végeredmény.

A mérkőzést 20 óra 30-kor kezdik a Hajós Alfréd Uszodában, azt követően pedig a szerb-horvát elődöntőt vívják majd ugyanott. A magyarok elődöntőjét az Origo élőben közvetíti.