Mindenki dicséri a vizes világbajnokságot

Vizes VB FINA2017 Városliget naplemente
Vágólapra másolva!
Több neves versenyző és szakember szerint is Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak, s ez a véleménye az egyik leghíresebb amerikai szakírónak, aki Michael Phelps könyvének társszerzője.
Vágólapra másolva!

Alan Abrahamson a 3wiresports.com oldalon vasárnap megjelent írásában a fővárost, a versenyhelyszíneket és a hangulatot is méltatta, a másfél hete pénteken rendezett nyitóünnepséget pedig lenyűgözőnek nevezte.

írta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) médiabizottságának tagja, aki korábban a Los Angeles Times vezető sporttudósítója, illetve az NBC Olympics online stábjának vezetője is volt.

A cikkben az ausztrál úszókapitány, az amerikaiak veterán úszója, Matt Grevers, és a magyar származású olasz műugró, Noemi Batki éppúgy dicsérte a vb-t, a hangulatot, a várost, mint a vasárnap az ausztrál gyorsváltóval ezüstérmes Bronte Campbell, vagy a vegyespárosban harmadik amerikai műszó, Kanako Spendlove.

kezdte az úszóversenyek előtti sajtótájékoztatóját Jacco Verhaeren ausztrál kapitány. Míg Grevers, a londoni játékok hátúszó bajnoka azzal nyitott az amerikaiak sajtóeseményén, hogy "Magyarország elvarázsolt". Utóbbi azt is megjegyezte, hogy a versenyzők számára örök emlék marad majd, hogy a Duna Arénába vízitaxival utazhatnak.

Bronte Campbell (a képen balra) lenyűgözőnek tartja Budapestet Forrás: AFP/Christophe Simon

Bronte Campbell a várost dicsérte, a szép régi épületeket, s azt, hogy a magyar emberek kedvesek. Egyúttal jelezte, izgatottan várja, hogy majd a versenyek utáni három napban bejárja a fővárost.
Abrahamson külön kiemelte a Duna Arénát, emlékeztetve arra, hogy mindössze 18 hónap alatt épült fel, s Magyarország 2015-ben beugróként vállalta el a rendezést a mexikói Guadalajara visszalépése után.

Nem ment el szó nélkül a Városligetben felállított műúszó medence mellett sem, melyet Kanako Spendlove is dicsért.

mondta Spendlove.

Az olasz színekben versenyző Batki Noémi is felsőfokokban beszélt a magyar rendezésről Forrás: AFP/Christophe Simon

A cikkben Noemi Batki a műugrásnak is otthon adó Duna Arénát magasztalta, de beszélt a hazai közönségről, mely magyarként biztatta őt a versenyek során.

mondta Batki azt hozzátéve, hogy azért is nyűgözte le a közönség fogadtatása, mert még kisgyerekként hagyta el Magyarországot, s azóta Olaszországban él.