Kemény-blog: Az olaszok elleni meccsen hibáztak a bírók

kemény dénes blogkép
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccseit követően. Íme a negyedik bejegyzése a szerda esti magyar-olasz (9-9) férfi mérkőzést követően.
Vágólapra másolva!

Kezdjük a játékvezetőkkel:

örök törvény, hogy bírókat csak a győztes meccs után szabad kritizálni, különben mindez magyarázkodásnak, felelősség-hárításnak tűnik.

Most döntetlen lett a magyar-olasz, tehát egy kicsit azért érinthetjük a játékvezetők tevékenységét. Ha feltételezzük a semlegességet (mert mást nem is tehetünk), akkor hibákról beszélhetünk. Azt kell mondjam, hogy ebben az izraeli bíró járt előrébb, sajnos minket több hibája sújtott mint az olaszokat. A bibi csak annyi, hogy ugyanő öt évvel ezelőtt a junior vb döntőjében (amelyet szintén az olaszokkal játszottunk) szintén nem fifti-fifti arányban hibázott. Amikor megtudtam, hogy újra ő fújja nekünk az olasz meccset, megnyugodtam, mert kétszer nem fordulhat elő ugyanez. Tévedtem, megint rossz napot fogott ki, és megint nem fele-fele arányban rontott el ítéleteket.

Kőkemény mérkőzés, 9-9 az olaszok ellen Fotó: Szabó Gábor - Origo

És akkor a csapatról: negatívum, hogy 7-6-os vezetésünknél majd 7-7-es állásnál is hibáztunk emberelőnyben, tiszta helyzetben, de

Összességében a lényeg, hogy közepes játékkal is egy nagyon brusztos meccsen hoztuk a döntetlent, a jövőben kezelnünk kell a bírói hibákat, azaz nem szabad, hogy azok lelki hatása miatt gyengüljön néhány egyéni teljesítmény, mert az együtt már sok lehet! Ahogy az első, úgy a második meccset is gyorsan archiválni kell és a következő meccsekre koncentrálni.

Good luck! Azaz sok szerencsét!

Kemény Dénes