Kemény-blog: Jó volt nézni a magyar férficsapatot

Kemény Dénes blog
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. Íme a második bejegyzés a hétfő esti magyar-ausztrál (13-3) férfi mérkőzést követően.
Vágólapra másolva!

Elkezdték a férfiak is. Ausztrália ellen játszottak.

Végignéztem rajtuk, hát nem mondanám, hogy elkezdték a fiúk.

És ha már férfiasság, a mérkőzésnek a leginkább férfias időszak az eleje volt, ahol egyszerre kellett megküzdeni a bátran, felszabadultan játszó ellenféllel, a helyzeteinkben lőtt kapufákkal, illetőleg a hétezres nézőtérhez való hozzászokással.

7000 ember előtt ugrott vízbe a magyar csapat a Margitszigeten Fotó: Mudra László - Origo

De hát Hosnyánszky távoli, blokkon kívül ellőtt bombájával, a 4-1 megtörte az ellenfelet, utána az ausztrálok tudatossága kapkodásba ment át, mert a póló társasjáték, az ellenfelek nagy hatással vannak egymás teljesítményére.

Na és akkor még a Nagy Viktor:

az előbb említett első másfél negyed azért is lett 4-1, mert sok bravúrral segítette hátulról a csapatot. Az ausztráloktól kapott három gól nagyon biztató a továbbiakra gondolva. Varga Dénes igazi csékáként (csapatkapitány - a szerk.), a fiatalok oldottan játszva szórakoztatták a térfélcsere után a lelkes drukkereket, jó volt nézni a meccset.

Nagy Viktor (piros sapkában) védéseivel megalapozta a magyar csapat teljesítményét Fotó: Mudra László - Origo

És most a lényeg: ez egy csoportmeccs volt, mától már archiválni kell, és csak előre nézni, hiába nyertünk szép játékkal, a következő meccs null-nullról indul. (Az olaszok ellen.)

Kemény Dénes