Van fűtés a Duna Arénában

Fényfestés a vízilabda Bajnokok Ligája május 25-én kezdődő hatos fináléjának helyszíne, a fővárosi Duna Aréna homlokzatán
Vágólapra másolva!
Valótlanok azok a lejárató sajtóhírek, melyek szerint nincs fűtés a Duna Arénában – tudatta közleményében a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
Vágólapra másolva!

Valótlanok azok a sajtóhírek, amelyek szerint a Duna Arénában nincsen fűtés. Egyesek szándékosan vagy tévedésből

félremagyarázták Fürjes Balázs kormánybiztos InfoRádiónak adott interjúját.

Csak az ideiglenes részekben nincs fűtés

A kormánybiztos nyilatkozatában világosan és egyértelműen arról beszélt, hogy a jelenleg is zajló, nyári vizes világbajnokság idejére a Duna Aréna alapépületéhez épített, majd a verseny után lebontásra kerülő ideiglenes részekben nincsen fűtés. Az ideiglenes részek lebontása után megmaradó alapépületben

a hosszú távú fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében, több különböző rendszer együttesen biztosítja a létesítmény fűtését.

A Duna Aréna alapépületében több különböző fűtési igény jelentkezik. Fűteni kell az létesítményt, a zuhanyzók, mosdók meleg vizét, a légkezelők által befújt friss levegőt és a medencék vizét is. A medencék vizét feltöltéskor fel kell fűteni, üzem közben pedig már csak tartani kell a hőmérsékletét.

Az épület fűtését nagyrészt padlófűtés biztosítja,

ez kiegészül a medencetérben légfűtéssel, az iroda és egyéb kiemelt funkciójú terekben fan-coilos a fűtés, és vannak olyan helyiségek, ahol radiátorokkal fűtenek.

Biztonsági okokból a távfűtési rendszert a maximális egyidejű teljesítményre méretezték, hogyha bármilyen okból az egyéb hőforrások közül bármelyik kiesne, akkor is biztosítható legyen az épület teljes fűtése.