Rengetegen nézték a vizes vb nyitányát

FINA2017, Vizes VB, megnyitó ünnepség
Vágólapra másolva!
A 2017. július 14-én zajló, több mint kétórás megnyitót három csatorna közvetítette élőben: az M4 Sport, a Duna TV és a Duna World.
Vágólapra másolva!

A három csatornán együtt

877 ezren nézték az ünnepséget,

ami a megnyitó idejében tévénézők 27,2%-át jelentette. Ez azt jelenti, hogy a televíziónézők közel harmada a Vizes VB-nyitányát kísérte figyelemmel.

Legtöbben, 528 ezren, az M4 Sport csatornán követték az eseményt, 245 ezren a Duna csatornán, és 104 ezren pedig a Duna World csatornán látták a látványos megnyitót. Az M4 Sport a legnézettebb csatorna volt a megnyitó idejében, az esemény idejében tévézők több mint 16%-a választotta pénteken este ezen a csatornán a megnyitó-ünnepséget. Több mint 1,9 millióan voltak, akik legalább egy percet láttak az élő megnyitóból, de egy átlagos néző közel egy órát, 56 percet látott belőle.

A nyitóünnepségnél nem volt népszerűbb műsor péntek este a TV-nézők körében Fotó: Mudra László - Origo

A FINA2017 vizes VB-hez kapcsolódó műsorszámok pénteken az M4Sporton bőven százezres nézettségek felett teljesítettek, és nem volt ez másképpen szombaton, és vasárnap sem, azzal a különbséggel, hogy a pénteki százezres nézettségek kétszáz- majd négyszázezres számokat értek el napközben, ezzel az M4Sport közönségaránya a teljes napra nézve 8,1%-ot ért el szombaton, és 11,5%-ot vasárnap.

Érdekesség, hogy vasárnap napközben a Forma 1 Futam 600 ezer fölötti nézettséget, de több műsorszám is 300 ezres nézettséget produkált, ezzel az adott sávban 20%-os közönségarány fölé repítette Magyarország legnézettebb sporttelevízióját, az M4 Sportot.