Orosz hegemónia a Városligetben

Budapest, 2017. július 16. Az első helyen végzett orosz Szvetlana Kolesznicsenko (j3) és Alekszandra Packevics (b3), a második helyezett kínai Csiang Ting-ting (j) és Csiang Ven-ven (j2), valamint a haramadik helyezett ukrán Anna Volosina (b) és Jelizaveta Jahno (b2) a 17. vizes világbajnokság szinkronúszásának páros technikai döntője eredményhirdetésén a Városligetben 2017. július 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ismét orosz győzelem született a Városligetben. A szinkronúszás páros technikai programjában a tegnapi győztes Szvetlana Kolesznyicsenko újra világbajnok lett, ezúttal Alekszandra Packeviccsel az oldalán.
Vágólapra másolva!

Gyönyörű idő fogadta a versenyzőket és a nézőket a Városligetben. Délelőtt rendezték meg a technikai párosverseny döntőjét, ahol az orosz duett ismét lenyűgőzte a publikumot. A tegnap már megkoronázott Kolesznyicsenko újfent elképesztő teljesítményt nyújtott, de Packevics is remekelt.

Annyira szinkronban voltak, hogy még a lassítások során sem lehetett eltérést találni a mozgásukban.

Kűrjükre a zsűri 95,051 pontot adott, ez pedig azt jelentette, hogy ismét az oroszok örülhettek. Kolesznyicsenko így már tizennégyszeres világbajnok, holott még mindig csak 23 éves.

Packevics (balra) és Kolesznyicsenko (jobbra) varázsoltak a döntőben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Második helyen a Csiang-ikrek végeztek, Ting-ting és Ven-ven Csiang produkciója 94,077 pontot ért.

A verseny után elmondták, nagyon sokat jelentett nekik az, hogy ennyien szurkoltak nekik (a lelátón látható volt a kínai többség) és ez plusz erőt adott nekik.

A bronzérmet Anna Volosina és Jelizaveta Jahno szerezte meg Ukrajnának, így Volosina is megismételte tegnapi eredményét. Mivel ők úsztak utoljára, az értékesnél mindenki némán várta a pontokat, ugyanis a japánok 92,057-tel álltak.

Aztán a kivetőn megjelent az eredmény: 92,648, így övék a harmadik hely.

Volosina kiemelte, nagyon sokat számít neki az, hogy ezúttal megoszthatja mással is sikerét.

Délután a csapatverseny technikai selejtezőjével folytatódik a verseny, ahol szoríthatunk a magyar válogatottért is.