Egy orosz lány kápráztatta el a Városligetet

Budapest, 2017. július 15. A győztes orosz Szvetlana Kolesznyicsenko (k), a második helyezett spanyol Ona Carbonell (b) és a harmadik helyezett ukrán Anna Volosina a szinkronúszás egyéni technikai döntőjének eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Városligetben 2017. július 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte a szinkronúszás egyéni szabadprogramját, így megvan a vizes világbajnokság első budapesti aranyérmese.
Vágólapra másolva!

Kicsit felhős időben kezdődött a városligeti szinkronúszás első döntője, ahol a hölgyek a pénteki selejtező után immár érmekért ugrottak a vízbe. Kiss Szofi ugyan épphogy lemaradt a fináléról, de így is megillette az előúszói jog, azaz a verseny az ő fellépésével kezdődött. A magyar lány bármilyen nyomás nélkül mutathatta be programját ismét, a közönség lelkesedése azonban változatlan volt.

Vastaps a megjelenéskor, folyamatos szurkolás a két perces produkció alatt, a végén pedig ismét tapsvihar.

Szofi úszása után kezdődött a döntő, ahol végül a várakozásoknak megfelelően az oroszok örülhettek, Szvetlana Kolesznyicsenko parádés kűrjére 95,2036 pontot kapott a bíróktól.

Szvetlana Kolesznyicsenko elképesztő produkciót mutatott be. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Érdekesség, hogy az orosz versenyző eddig már 12 vb-aranyat nyert, de

egyéniben ez az első győzelme.

Második helyen a spanyol Ona Carbonell végzett, a kígyó-motívumokkal tarkított kűr 93,6534 pontot ért. A 27 éves spanyol lány nagyon elégedett volt teljesítményével és boldog a második hellyel.

Ona Carbonellnek nagyon tetszik a városligeti létesítmény és örömmel versenyez itt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A bronzértmet az ukrán Anna Volosina szerezte meg, aki első egyéni érmét zsebelhette be világbajnokságon, 91,9992 pontjára pedig szintén büszke, nagyon sokat jelent neki ez az érem.