A szinkronúszó vegyespárosok mindegyike döntős

Mihaela Kalancsa, Alekszandr Malcev
Budapest, 2017. július 15. Az orosz Mihaela Kalancsa és Alekszandr Malcev a 17. vizes világbajnokság szinkronúszásának vegyespáros technikai selejtezőjében a Városligetben 2017. július 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Mind a tíz kettős döntőbe jutott a szinkronúszó vegyespárosoknál a vizes világbajnokság szombati napján, a Városligetben.
Vágólapra másolva!

A technikai verseny selejtezőjében az orosz Mihaela Kalancsa, Alekszandr Malcsev páros gyűjtötte a legtöbb pontot (88,4847), nem sokkal maradtak le mögöttük az olaszok (88,2492), míg a kvalifikáció harmadik legjobbja az Egyesült Államok egysége volt (87,9086).

A FINA honlapja szerint mind a tíz duó továbbjutott a hétfői döntőbe, amelyet eredetileg 12 páros részvételével rendeztek volna.

Az orosz Mihaela Kalancsa és Alekszandr Malcsev párosa Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az oroszok közül Malcsev két éve ebben a számban ezüst-, a vegyespárosok szabad kűr versenyében pedig aranyérmes lett.

Kalancsa eddig négy aranyérmet nyert a világbajnokságokon, a csapat technikai kűrben és a szabad kűrben egyaránt kettőt-kettőt.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással - egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban két éve debütált a vegyespárosok küzdelme.