Rasovszky Kristóf hetedik lett 5 km-en

Rasovszky Kristóf
Balatonfüred, 2017. július 15. Rasovszky Kristóf a 17. vizes világbajnokság férfi, 5 kilométeres nyílt vízi úszás versenyszámának döntőjében Balatonfürednél 2017. július 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Rasovszky Kristóf a hetedik helyen végzett az 5 km-es versenyszámban Balatonfüreden a hosszútávúszók viadalán.
Vágólapra másolva!

A magyar úszó 1500 méter megtétele után vette át a vezetést, amelyet olykor ugyan átengedett ellenfeleinek, de végig az élmezőnyben haladt. A 62 fős mezőnyben Rasovszky végül kissé elfáradt és a hetedik helyen végzett. A másik magyar induló, Papp Márk a 31. helyen zárt.

Rasovszky Kristóf a 17. vizes világbajnokság férfi, 5 kilométeres nyílt vízi úszás versenyszámának döntőjében Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar úszó az utotlsó kanyarig jól tartotta magát, akkor azonban a francia Marc Olivier és Logan Fontaine ritmust váltott, majd megpróbálták lerázni Rasovszkyt, de ezzel csak felhozták az üldözőket, köztük a remekül taktikázó olasz Mario Sanzullót. A célegyenesben még a brit Timothy Sutthelworth is felbukkant az élmezőnyben, és végül elcsípte a bronzérmet.

A FINA hivatalos oldalán Rasovszky a hetedik helyen végzett:

Results | fina.org - Official FINA website

World Junior Open Water Swimming Championships

"Az utolsó 500-1000 méter volt nagyon kemény. A francia fiú valamiért engem akart kitolni a mezőnyből, de a bunyóval csak azt sikerült elérnie, hogy többiek feljöttek ránk.

- mondta a végül hetedik helyen végző Rasovszky Kristóf, aki megígérte, hogy kedden, a 10 km-es versenyben nem fogja hagyni magát.

Sokáig mindenki azt gondolta, hogy Rasovszky valóban az ötödik helyen végzett, de fél órával a verseny után kiderült, hogy nem ötödik, hanem hetedik lett.

Papp Márk már jóval csalódottabb volt, hiszen a kazanyi 13. helyezés után talán joggal reménykedett benne, hogy hazai vízben sikerül feljebb lépnie.

"Legalább az első tizenöt hely valamelyikén szerettem volna zárni, de nagyon sok hiba volt a versenyemben. Az elején nem tudtam oda kerülni, ahová szerettem volna,

- mondta Papp Márk az M4 Sportnak nyilatkozva az úszás után. Hozzátette, nem száz százalékig elégedetlen versennyel, mint mondja, sokat tanult a történtekből.

Papp Márk a bemelegítésnél még jobb eredményben bízott Forrás: Origo

"Ha valakinek csalódást okoztam, attól bocsánatot kérek, ígérem, legközelebb nem így lesz, és a jövőben is teljes erőbedobással fogok készülni a világversenyekre" - mondta még, miután gratulált jó barátjának, Rasovszky Kristófnak.