A MOB is szurkol a vizes vb sikeréért

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke MOB
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 2017.05.11
Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság köszönti a 17. FINA Világbajnokság résztvevőit, szervezőit és szurkolóit; gratulál az előkészületekhez, a létesítményfejlesztésekhez - olvasható az Origóhoz eljuttatott közleményben.
Vágólapra másolva!

A MOB a magyar sportolóknak becsületes, eredményes versenyzést, a szurkolóknak élményekkel teli, látványos sporteseményt kíván. Köszönetet mondunk a szervezőknek, az építőknek, a magyar kormánynak, a támogatóknak, a hazai és a budapesti rendezvényt különösen is nagy lelkesedéssel fogadó nemzetközi médiának, továbbá azoknak az embereknek, akik türelemmel viselték és viselik az építkezésekkel, beruházásokkal együtt járó kellemetlenségeket.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök minden résztvevőt, szurkolót és szervezőt együttműködésre kért, hogy megmutathassa az ország: össze tudunk fogni.

– fogalmazott a MOB elnöke.

A MOB szerint a vizes világbajnokság kiváló alkalom arra, hogy a sport- és a gazdasági élet, a politika és a civil oldal szereplői a konszenzuskeresés jegyében félretegyék sérelmeiket, egyéni érdekeiket háttérbe szorítsák az esemény sikere érdekében.

A szövetség arra számít, hogy az esemény a résztvevők, nézők tekintetében is rekordot jelenthet, hiszen a vb-t szorosan követi a masters-világbajnokság. A versenyzőkkel, szurkolókkal, újságírókkal együtt több tízezer vendég érkezik Magyarországra, a közvetítések alkalmával több millióan követhetik a világ legjobbjainak szereplését.