Nem vallott szégyent a magyar szinkronpáros

Kiss Szofi
Kiss Szofi (balra) és Schwarz Anett (jobbra) minden bizonnyal a víz alatt is hallhatta a szurkolást
Vágólapra másolva!
A délutáni páros verseny selejtezőjében kitettek magukért a magyar lányok, kiváló kűrt mutattak be, végül azonban sajnos nem jutottak döntőbe.
Vágólapra másolva!

Tizenkilencedik helyen végzett a Kiss Szofi - Schwarz Anett duó a szinkronúszás páros rövidprogramjának selejtezőjében. A magyar lányok ugyan nem jutottak döntőbe, mivel csak az első 12 helyezett kvalifikálja magát, de így sem lehetnek csalódottak.

77,8583-as pontszámuk kiváló eredménynek számít

és joggal reménykedhetnek abban, hogy ettől kezdve őket magasabban jegyzik majd a mezőnyben.

Kiss Szofi (balra) és Schwarz Anett (jobbra) minden bizonnyal a víz alatt is hallhatta a szurkolást Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Árkovics Petra szövetségi edző szerint kitűnő az elért pontszám egy ilyen nagyszabású világversenyen. Kiss Szofi elmondta, nem gondolt a szólóban elért eredményre, sőt, sokat jelentett neki, hogy Anett ott volt mellette.

Elégedett a pontszámmal és mindent meg tudtak valósítani abból, amit elterveztek.

Schwarz Anett először ugrott medencébe ekkora hazai támogatás mellett és szinte sokkolóan hatott rá, a pódiumon nem is hallotta először Szofi számolását, elmondása szerint

az egekben volt a bevonulástól kezdve a partraúszásig.

Az orosz páros hihetetlen eredménnyel nyerte a selejtezőt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A kvalifikációt az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko - Alekszandra Packevics páros nyerte elképesztő, 95,0062-es pontszámmal.

Mögöttük a kínai Jiang-ikrek, Tingting és Wenwen végeztek 92,9033-mal. Harmadikok pedig az ukránok lettek, Anna Volosina és Jelizaveta Jahno 90,6940 pontot szereztek.