Kiss Szofi: Életem legjobb kűrje volt!

Kiss Szofi
Kiss Szofi a 17. vizes világbajnokság szinkronúszás egyéni technikai selejtezőjében a fővárosi Városligetben
Vágólapra másolva!
Kiss Szofi a budapesti vizes világbajnokság nyitónapján az egyéni technikai selejtezőben a 13. helyen zárt, így elsőszámú tartalék lesz a döntőben.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a vizes világbajnokság versenyprogramja Budapesten a Városligetben. A szinkronúszás egyéni technikai számának selejtezőjében Kiss Szofi a 13. helyet szerezte meg, ami

minden idők legjobb magyar helyezése szinkronúszásban.

Szofi a 28. indulóként került sorra. Amikor megjelent a medence mellett, a közönség elképesztő üdvrivalgással fogadta. Majd felcsendült Oláh Ibolya: Magyarország című dala, a magyar lány pedig a vízbe ugrott. Kűrje során a közönség folyamatosan biztatta, amikor feje felbukkant a víz alól, akkor a nézők rátettek még egy lapáttal. Tökéletes időzítéssel fejezte be technikai programját, majd partot érése után mindenki lélegzetét visszatartva várta a bírók értékelését.

78,5759, ami a 12. helyre volt jó abban a pillanatban, végül az utolsóként induló japán Jukiko Inui megelőzte, így 13. helyen végzett.

Ezzel ő a döntő elsőszámú tartaléka.

Kiss Szofi parádés kűrt mutatott be a Városligetben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szofi elmondta, hogy

élete legjobb kűrjét produkálta, óriási sikerként könyveli el

és egyáltalán nem zavarja, hogy pont lecsúszott a döntőről. Számára mind a helyezés, mind a saját produkciója nagy elégedettséget jelent, az pedig, hogy hazai közönség előtt érhette el, még pluszt adott. Kipihentnek érezte magát, jól is tudott aludni a nagy nap előtt,

egyedül az volt idegörlő, hogy csak a legvégén csobbanhatott a medencébe.

Sokat azonban nem tud gondolkodni a történteken, hiszen délután Schwarz Anett oldalán a páros selejtezőkben kell úsznia. A selejtezőt a tizekéntszeres világbajnok Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte, megelőzve a spanyol Ona Carbonellt és a már említett Inuit.