Kék fényben úszó vár és fürdőruhás lányok is lesznek a vizes vb megnyitóján

Budapest, 2017. július 11. Táncosok a vizes világbajnokság július 14-i összművészeti nyitóelőadásának fotós főpróbáján a Lánchíd pesti hídfőjénél, háttérben a budai Vár 2017. július 11-én. A 17. FINA-világbajnokságot július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A pénteken nagyszabású megnyitóval veszi kezdetét a vizes világbajnokság, melynek kedden este tartották meg a főpróbáját. A képek alapján valóban látványos eseményre számíthatunk.
Vágólapra másolva!

A színpad a Duna lesz – lebegő 80x10 méteres uszályokkal –, a díszlet pedig a festői budai táj, építészeink remekeivel, ígérte a program főrendezője, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és a látványtechnikáért felelős ECA2 cég feje, Jean-Christophe Canizares.

A színpad a Duna, a díszlet a festői budai táj a vizes vb megnyitóján

Rengetegen várják izgatottan a 2017-es úszó világbajnokság július 14-i megnyitóját, amelyhez fogható grandiózus sport- és összművészeti eseményt még sosem rendezett hazánk. A színpad a Duna lesz - lebegő 80x10 méteres uszályokkal -, a díszlet pedig a festői budai táj, építészeink remekeivel. Ahhoz viszont, hogy egyedülálló és a világbajnoksághoz méltó produkció szülessen, a háttérben elképesztően koncentrált, kemény munka folyik.

Nem szeretnénk minden poént lelőni – hiszen akkor ki ülne le a tévé elé –, de néhány képet megmutatunk a kedd esti úgynevezett fotós főpróbáról. Amolyan kedvcsinálónak.

Már a rómaiak is szerették a vizet, üzeni a kép:

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezüstbe öltözött táncosok a kékben fürdő Budai várral a háttérben:

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Milyen megnyitó az, ahol nincsenek bikinis táncoslányok? Rossz. Úgyhogy itt lesznek bikinis táncoslányok.

Forrás: MTI/Illyés Tibor