3500 önkéntes lesz a vizes vb-n

A sorsolási ceremóniát a FINA Büro tagja, Dimitris Diathesopoulos és a FINA Vízilabda Technikai Bizottságának (TWPC) elnöke, Gianni Lonzi vezeti.
Az eseményen beszédet mond Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dimitris Diathesopoulos a FINA Bür
A 17. FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága és a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) a budapesti 17. FINA Világbajnokság női és férfi vízilabda-tornájának, valamint a voloszi 12. Női és a belgrádi 19. Férfi Junior Világbajnokságok hivatalos sorsolási ceremóniáját rendezi meg Budapesten
Vágólapra másolva!
Összesen 3500 önkéntes lesz jelen a 17. FINA Világbajnokságon és az azt követő Masters Világbajnokságon, több mint 30 területen dolgoznak majd - közölték szombati sajtótájékoztatójukon a szervezők.
Vágólapra másolva!

Perényi Szilvia, a vizes világbajnokság önkéntesprogramjának igazgatója elmondta: az önkéntesek először egy általános képzésen vettek részt, majd területi képzéseken tudták meg, hogy milyen feladatokat végeznek el a sportrendezvényen.

Számos középiskolás, egyetemista vesz részt a programban, sokan pedig szabadságot vesznek ki azért hogy a világbajnokság megszervezésében segítsenek. Külföldről mintegy 150 önkéntes érkezik.

Az önkéntesek például a médiacsoportba, a repülőtéri fogadásokhoz, a szállításhoz és a catering területére érkeznek, emellett csapatkísérőként és a versenyrendezésen is dolgoznak majd, emellett a létesítményüzemeltetésben, továbbá a FINA-irodák munkájában is részt vesznek.

Elmondta: a július 14. és 30. közötti FINA-vb-n 2500, az augusztus 7. és 20. között megvalósuló Masters Világbajnokságon 1000 önkéntes dolgozik.