350 ezer vendéget várnak a vizes vb-re

Water Lali; Water Lili
Water Lali és Water Lili, a 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokság kabalafigurái
Vágólapra másolva!
Egy héttel a 17. FINA vizes világbajnokság budapesti és balatonfüredi rajtja előtt bemutatták a hoszteszek formaruháit, a szervezők beszámoltak a várakozásaikról, és így tett Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki elmondta, immár végleges a vb-n rajthoz álló magyar úszóválogatott névsora.
Vágólapra másolva!

Sós Csaba szövetségi kapitány pénteken, sajtótájékoztatón elmondta, az elnökség szerdán jóváhagyta a vb-n résztvevő úszók névsorát, eszerint mind a 42 számban lesz magyar induló, közte mind a nyolc váltóban. Ugyanakkor a magyarok részletes versenyprogramját nem hozta nyilvánosságra. Hosszú Katinka szereplésével kapcsolatban annyit mondott: azt kérte a háromszoros olimpiai bajnoktól, úgy állítsa össze a programját, hogy minél több aranyat, illetve minél több érmet nyerjen.

Budapest, 2017. július 7. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a vizes világbajnokság július 23-án kezdődő úszóversenyeiről tartott sajtótájékoztatón a Margitszigeti Szikvízüzemben 2017. július 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

A háromszoros olimpiai bajnok kérése az volt, hogy a váltókban csak a döntőben kelljen úsznia, és Sós ezt elfogadta.

"Tudjuk, hogy Katinka mikor úszik, de menet közben is meggondolhatja magát" - mondta a kapitány, aki megdicsérte a közelmúltban véget ért ifi Eb-n 11 aranyat nyerő fiatalokat.

- fogalmazott a kapitány, utalva arra, hogy Milák Kristóf 200 méter pillangón elért juniorvilágcsúcsa a második legjobb idő a világon, miközben a debreceni felnőtt ob-n nem tudott bekerülni az első kettőbe.

A kapitánnyal hamarosan bővebb beszélgetést is olvashatnak az Origón.

Az eseményen ugyancsak részt vevő Verrasztó Evelyn elmondta, 100 és 200 méter gyorson, valamint váltószámokban fog rajthoz állni, de hogy pontosan melyekben, azt most még nem tudni, mert ez nagyban függ majd a versenyzők pillanatnyi formájától.

Budapest, 2017. július 7. Verrasztó Evelyn úszó a vizes világbajnokság július 23-án kezdődő úszóversenyeiről tartott sajtótájékoztatón a Margitszigeti Szikvízüzemben 2017. július 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

Célja, hogy megdöntse egyéni legjobbját, a váltókról pedig annyit mondott, hogy a 4x200-as gyorsváltót látja a legerősebbnek, mert ebben a számban a magyar csapat a vb-n ötödik, az olimpián hatodik tudott lenni, a 2010-as hazai rendezésű Eb-t pedig megnyerte.

Sokakat várnak a vb-re

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: egy héttel a rajt előtt készen állnak arra, hogy fogadják a sportolókat és a vendégeket, akikkel együtt

mintegy 350 ezer látogató érkezik majd Magyarországra,

közte csaknem ezer médiamunkatárs. Közölte, hogy a számítások szerint a vb-nek köszönhetően idén 25 százalékkal fog nőni a budapesti szálláshelyek árbevétele a tavalyihoz képest, így a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezése a turisztikai vonzerő növekedésével a magyar gazdaságra is jótékony hatással lesz.

Budapest, 2017. július 7. Bemutatják a vizes világbajnokság formaruháit a Margitszigeti Szikvízüzemben tartott sajtótájékoztatón 2017. július 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

A sajtótájékoztató keretében mutatták be a július 14-én rajtoló budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság formaruháit, amelyeket a hoszteszek a protokolleseményeken, például az éremátadó ceremóniákon fognak viselni. A fehér és a kék szín különböző árnyalataiból összeállított viseletek a világbajnokság arculatát követik.