Nem indul a vizes vb-n a legfontosabb olimpiai szám bajnoka

Kyle Chalmers
Australia's Kyle Chalmers waves his national flag during the medal ceremony of the Men's 100m Freestyle Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
em indul a nyári, budapesti világbajnokságon Kyle Chalmers, a 100 méteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál sportoló szívritmuszavarral küszködik, ezért megműtik. A rendellenesség nem életveszélyes, de az életminőséget, illetve a sporttevékenységet negatívan befolyásolhatja.

"Egyre inkább szenvedek az abnormálisan gyors szívverés miatt edzéseken és versenyeken, így szükségessé vált a műtéti beavatkozás" - áll az úszó közleményében, amelyben ugyanakkor megemlíti, hogy korábban is operálták már, de az nem segített.

A 100 méter gyors riói döntője:

A még csak 18 éves Chalmers hozzátette, nagyon nehéz döntés volt lemondani a budapesti vb-szereplésről, de a hosszabb távú céljai miatt ezt meg kellett hoznia, és így a 2018-as Gold Coast-i - tehát hazai - Nemzetközösségi Játékokra összpontosít majd.

Áprilisban egy másik ausztrál úszó, a 26 éves James Magnussen mondta le az idei vb-részvételt. A 100 méter gyors kétszeres világbajnoka, londoni olimpiai ezüstérmese a Nemzetközösségi Játékokra hivatkozott.

Chalmers bejelentésére, Jacco Verhaeren, az ausztrál válogatott vezetőedzője úgy reagált, hogy az egészség mindennél előrébb való.

– tette hozzá.

"Sosem alkalmas az idő egy ilyen műtét elvégzésére, de mivel a legutóbbi három komoly megmérettetésem közül kettőn szenvedtem a tünetektől, az orvosom tanácsára meg kellett hoznom a döntést a visszalépésről" – fogalmazott Chalmers, akit néhány héten belül műtenek meg.