Verrasztónak az országos csúcs is kevés volt

Vágólapra másolva!
Verrasztó Dávid 15:14.68 perces idővel új országos csúcsot úszott a melbourne-i vizes világbajnokság utolsó előtti napján, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy akár csak a közelébe is jusson a döntőnek.
Vágólapra másolva!

Tomka Tivadar helyszíni tudósítása Melbourne-ből

Ki tudja miért, az utolsó napokra a szervezők megszigorították a belépést a Rod Laver Arénába. Azt már megszokhatták az ideérkező nézők és szurkolók, hogy táskájukat, - legyen bármekkora - átnézik a kapuknál, viszont ma reggel többüknek kellett megválniuk üdítőjüktől vagy éppen szendvicsüktől, amelyet nem vihettek be az uszodába, és mindezek mellett még egy kézi fémérzékelővel is megvizsgálták ruháikat.

Az esőáztatta Melbourne-ben az úszó világbajnokság hetedik napjának délelőttjén az 1500 méteres gyorsúszás negyedik futamában a 18. évét taposó Verrasztó Dávid állt rajtkőre. Kétszeres ifjúsági Európa-bajnok versenyzőnknek ez volt a harmadik úszószáma, amelyben elindult: 400 gyorson és 200 pillangón már láthattuk versenyezni a fiatalembert, aki sorra megdöntötte egyéni csúcsait. Ha a világbajnokságot megelőzően nem kapja el az influenzát, még nagyobb meglepetést is okozhatott volna.

Ezútta 1500 gyorson 15.14.68. percre javította egyéni csúcsát, amivel a 19. helyen zárt.

Eredmények:
férfiak:
50 m gyors, világbajnok:

Benjamin Wildman-Tobriner (Egyesült Államok) 21.88 mp
2. Cullen Jones (Egyesült Államok) 21.94
3. Stefan Nystrand (Svédország) 21.97

nők:
50 m pillangó, világbajnok:
Therese Alshammar (Svédország) 25.91 mp
2. Danni Miatke (Ausztrália) 26.05
3. Inge Dekker (Hollandia) 26.11