Póta Georgina nem a bájaiból akar megélni

Vágólapra másolva!
A belgrádi asztalitenisz Európa-bajnokságon csapatban arany-, párosban ezüst-, vegyes párosban bronzérmet szerző Póta Georginát faggatták olvasóink a Vendégszobában, ahol a Statisztika 22 éves játékosa elárulta, hogy anyukája révén már egészen kicsiként belecsöppent a sportágba, hogy nem szeret védőjátékos ellen asztalhoz állni, hogy a tanulást sem hagyta abba, hiszen harmadéves az egyik üzleti főiskolán, és hogy akkor sem a szépségére alapozná a megélhetését, ha történetesen nem pingpongozna.
Vágólapra másolva!

- Mióta pingpongozol? [Spinesi]
- Anyu már babakocsis koromtól kezdve levitt az edzéseire, és amikor ötéves voltam, beálltam anyu mellé, aztán nagyon megtetszett.

- Milyen ütőket használsz? [Áron 24]
- Butterfly a fa és Joola a borítás.

- Támadó- vagy védőjátékos vagy? [zxcvbnmasdfghjkl]
- Támadó, és nagyon szeretek csapkodni. :) Általában az edzők döntik el gyerekkorban, hogy kiből milyen stílusú játékos lesz.

- És egy támadójátekosnak, mint neked, mikor van nehezebb dolga? Amikor védővel játszik vagy mikor támadóval? [zxcvbnmasdfghjkl]
- Én nem szeretem a védőjátékosokat, mert sokat kell pörgetni, és az nagyon fárasztó tud lenni.

- Párosban vagy egyesben nehezebb meccselni? Meg tudnád fogalmazni, mi a különbség a kettő között felkészülésben, játékban? [heyhoBp]
- Párosra nem szoktunk készülni, maximum versenyek előtt edzésen játszunk pár meccset. Természetesen nehezebb a páros, mert figyelni kell a másikra, így az ő labdáját kell folytatni. Sokkal inkább jön érzésből, mint technikai felkészülésből.

- Van-e mumusod, aki ellen nagyon nem szeretsz játszani? [Spinesi]
- A tollszárfogást alkalmazó balkezes játékosokat nem csípem.

- Milyen érzés Európa-bajnoknak lenni? [istu-pistu]
- A páros volt az utolsó versenyszám, és ott a döntőben két ponttal kaptunk ki, ezért most egy kicsit el vagyok keseredve, de az aranynak természetesen örülök.

- Az elmondható, hogy 2007-ben eddig minden összejött. Mik a további tervek? Külföldi csapat? Vb? [pernaa]
- Külföldre még jó pár évig nem szeretnék menni, mert a Statisztikában minden lehetőséget megkapok. Egyéni Eb-t szeretnék nyerni és kijutni az olimpiára. A következő megmérettetés a zágrábi vb-n lesz, ahol jó lenne a legjobb nyolc közé bejutni párosban.

- Lassan minden válogatott tele van honosított ázsiaiakkal, mennyire komoly a magyar háttér, hogy versenyben legyünk velük? [Spinesi]
- Európában még nincs annyi kínai, és pár évig az Európa-bajnokságokon még lehet jól szerepelni, de azután nem tudjuk, hogy mi lesz. Szerintem nem lehet tartani velük a versenyt, mert több millióan pingpongoznak Kínában, míg Magyarországon kétszázan játszanak versenyszerűen.

- Miben rejlik az ázsiai versenyzők titka? [Spinesi]
- Ha tudnánk... Több millió gyerek közül választják ki a legtehetségesebbeket. Iskolába nem járnak, csak a pingpongnak szentelik az életüket.

- Szerinted mikor lehet ismét olyan világverő válogatottunk (akár férfi, akár női), mint Klampárék idején? [unbulda]
- Az az idő már elmúlt, a játék képe is megváltozott: felgyorsult, több az ázsiai, és ezért úgy gondolom, hogy világverő válogatottunk nem lesz, de azért egy-egy kiugró eredményre számítunk.

- Gondolom, fiúkkal edzetek, volt már szoros eredmény edzésen? [pernaa]
- Persze, általában fele-fele arányban szoktak megoszlani a győzelmek és a vereségek, de megnéznék egy éles meccset velük.