Hivatalosan mindkét fél számára fontos bronzmeccs következik

England v Belgium: Group G - 2018 FIFA World Cup Russia Sport Soccer International Team Soccer FeedRouted_Global during the 2018 FIFA World Cup Russia group G match between England and Belgium at Kaliningrad Stadium on June 28, 2018 i
A csoportmeccsen a cserék szerepeltek
Vágólapra másolva!
2002 óta először fordul elő, hogy két csapat kétszer is összefut a világbajnokságon, története második legjobb vb-szerepléséért küzd Anglia a rekordra törő Belgium ellen.
Vágólapra másolva!


Már csak két meccs van hátra az oroszországi világbajnokság programjából, a szombati bronzmeccsen Belgium Anglia ellen lép pályára. Az angolok az 1966-os világbajnoki cím óta a legjobb helyezésüket érhetik el, míg a belgák még soha nem szereztek érmet világbajnokságon.

A csapatok másodszor találkoznak, a csoportban egy tét nélküli meccsen a belgák nyertek egy jól eltalált Adnan Januzaj lövésnek köszönhetően. Más-más úton, a belgák nehezebb, az angolok könnyebb ágon jutottak el az elődöntőig, ahol előbbi a francia, utóbbi a horvát csapattól kaptak ki.

Januzaj döntött az első meccsen Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

„Érzelmileg nehéz napokat éltünk át, de a játékosok nagyon erősek. Mindenki keményen és elszántan dolgozik. Szépen akarjuk befejezni a tornát, mindenki motivált. Éremszerzésre van esélyünk, amit előttünk csak egy angol csapat tudott megtenni eddig. Az is hajt minket előre, hogy a belgáktól már egyszer kikaptunk, szeretnénk visszavágni” – mondta Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya.

„Az elődöntő óta elült a por, fontos meccsre készülünk. Mi akarunk lenni a valaha volt legjobb belga csapat, ennél nagyobb motiváció nem kell” – tette hozzá Roberto Martínez, az ellenfél kapitánya.

A csoportmeccsen a cserék szerepeltek Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Mike Hewitt - Fifa

Az angoloknál mindenki bevethető, Southgate elmondása szerint az erőnlét dönt majd a kezdőcsapat kijelölésénél. Kieran Trippier megsérült a horvátok ellen, mellette Jordan Henderson, Kyle Walker és Ashley Young kaphat pihenőt, míg a belgáknál újra kezdhet Dries Mertens és Yannick Carrasco, valamint Thomas Meunier eltiltása is letelt.

Egy kis statisztika

  • A belgák elleni vereség nem sokat számított az angoloknak, csak örültek, mert így a könnyebb ágra kerültek. Ezt megelőzően Anglia csak egyszer kapott ki Belgiumtól, ez lesz 23. meccsük egymás ellen.
  • 2002 óta ez az első alkalom, hogy két csapat kétszer is találkozik a világbajnokságon, akkor a törökök és a brazilok randiztak kétszer.
  • Belgium eddig egyszer játszott bronzmeccset, még 1986-ban, akkor 4-2-re kikaptak a franciáktól. Az angolok 1990-ben az olaszoktól kaptak ki 2-1-re.
  • Belgium legutóbbi 26 meccsén csak kétszer kapott ki Roberto Martínez vezetésével, az első meccsén a spanyoloktól, és az elődöntőben a franciáktól.
  • Az angoloknak 15 kaput eltaláló lövésük volt az első két vb-meccsen Tunézia és Panama ellen, azóta viszont csak nyolc, négy meccsen.